Aralarında KESK üyelerinin de bulunduğu 32’si tutuklu 54 kişinin DHKP-C üyeliğinden yargılandığı davada 24 sanık tahliye edildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi olan 15’i öğretmen toplam 56 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 34 tutuklu sanığın yanı sıra bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Sabah saatlerinde başlayan duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan öğretmen Aynur Barkın, "Gözaltına alındığımda müdür öğrencilerime birkaç gün içinde döneceğimi söylemiş. O birkaç gün 1 yıl oldu üyesi olduğum örgüt iddia edildiği gibi DHKP-C değil Eğitim-Sen'dir” diyerek tahliyesini talep etti.

Duruşmada söz alan diğer sanıklarda tahliye talebinde bulundu. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, 24 tutuklu sanığın üzerlerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, tutuklu olarak geçirdikleri süre, sanıklara atılı suçun vasıf değiştirme ihtimali dikkate alınarak tahliye edilmesine karar verdi.

Aralarında Eğitim-Sen'in kurucularından Nazmiye Kaya'nın da bulunduğu 8 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 56 sanık hakkında ‘örgüt yöneticisi ve üyesi olmak’ iddiasıyla 7,5 yıl ile 85 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.