İstanbul’da kumar oynatıldığı ileri sürülen lüks mekanlara yönelik yapılan baskınlar 36 kişi gözaltına alındı. PolisİN baskınlarına rağmen yılmayan çetenin müşterilerini, kumar oynatmak için Kıbrıs’a götürdüğü öğrenildi.

Ahlak ve Kumar Büro Amirliği aldığı ihbar üzerine kumar oynattığı iddia edilen şebekeyi 6 ay dinlemeye aldı. Dinleme sonucu 300 polisle 17 ilçede 17 kumarhaneye toplam 43 kez baskın yaptı. Baskında gözaltına alınan şahıslardan 13’ünün kadın krupiyer olduğu tespit edildi.

Güvenlik görevlilerinin ve güvenlik kameralarının olduğu rezidansları kumarhaneye çeviren şebekeyi polis yaptığı baskınlarla yıldıramadı. Polis yaptığı baskınlardan kaçmak isteyen şahıslar müşterilerini kumar oynatmak için Kıbrıs’a tur düzenlediği öğrenildi. Şebekenin kendi aralarında müşterileri gönderdikleri ayrıca il dışından gelen müşterilerine konaklama sağladıkları ve uçak bileti aldıkları öğrenildi. 6 ay içinde kumar oynadığı iddia edilen 2 bin kişiye ise kumar oynamaktan işlem yapıldı.

Polisler geçtiğimiz gece yaptığı operasyonda Bahçelievler’de bulunan kumar masası ve malzemesi üreten marangozhaneye baskın yaparak malzemelere el koydu. Ayrıca Kağıthane ve Acarkent’teki kumarhaneye çevrilen evlere yapılan baskında çok sayıda kumar masası ve kumar malzemesine el konuldu. Yapılan baskınlar polis kamerasına tarafından saniye saniye görüntülendi. Gözaltına alınan 36 kişi emniyetteki işlemlerini sürüyor.