Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, makam aracıyla Ankara'ya giderken Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde kaza yaptı. Kazadan Kılıçdaroğlu yara almadan kurtulurken, kazaya karışan ve olay yerinden kaçan sürücü polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Uşak’taki programının ardından Ankara'ya gitmekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu taşıyan 06 CHP 001 plakalı makam aracı, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi çıkışında tali yoldan çıkan O.Ü. yönetimindeki 08 AT 969 plakalı araçla çarpıştı. Kılıçdaroğlu kazadan yara almadan kurtulurken, makam aracında maddi hasar meydana geldi. Kaza sonrası konvoyda bulunan başka bir araca geçen Kılıçdaroğlu, Ankara'ya doğru yoluna devam etti. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Kazaya karışan araç sürücüsü O.Ü. ise, aracını bırakarak olay mahallinden kaçtı. Daha sonra olay yerine gelen O.Ü.'nün ağabeyi B.Ü., kaza yapan aracı kendisinin kullandığını iddia ederek, ehliyeti olmadığı için paniğe kapılarak olay yerinden kaçtığını söyledi. Emniyetteki sorgusunda çelişkili ifadeler veren B.Ü.’nün durumundan şüphelenen polis, olay yerindeki görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Kazayı gören Emin Sarıkaya isimli vatandaşın ifadesine başvuran polis, kısa sürede olayı aydınlattı. B.Ü., kaza yapan aracı kendisinin kullanmadığını itiraf etti. Kaza yapan aracı kullanan ve geçmişteki bir suçtan dolayı aranması olduğu bildirilen kardeşi O.Ü.’nün yakalanmamak için kazanın ardından olay yerinden kaçtığını ve kazayı kendisinin üstlendiğini söyleyen B.Ü.’nün olayı itiraf etmesi üzerine harekete geçen polis, O.Ü.’yü kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. O.Ü.’nün emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirilirken, ağabeyi B.Ü. hakkında ise yanıltıcı ifade vermekten yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Kazaya karışan 08 AT 969 plakalı araç İscehisar İlçe Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekilirken, Kılıçdaroğlu’nun 06 CHP 001 plakalı makam otosu ise çekici ile Ankara’ya doğru hareket etti.