Adana'da 'Bebekli Kilise' olarak bilinen Aziz Pavlus Latin İtalyan Katolik Kilisesi'ni ellerinde kılıç ve bıçakla basıp, Hz. İsa ve Meryem Ana heykellerini kırarak, eşyayı tahrip ettikleri iddiasıyla yargılanan 2 sanık, 2 yıl 7 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Saldırıyı azmettirmekle suçlanan sanığa ise 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi'nde 21 Nisan 2011'de kılıç ve bıçakla Aziz Pavlus Katolik Kilisesi'ni basan Serhat E. (27) ile İbrahim K. (26), nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklanan sanıklar hakkında 'İbadethane ve mezarlıklara zarar verme' suçundan 4'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Zeki G. için 'azmettirme' suçundan, Ömer K. (26) için ise 'yardım etmek' suçundan 4'er yıl hapis cezası istendi.

Adana 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanıklarda 2'inci duruşmada tahliye edildi. Mahkeme hakimi, sanıklardan Serhat E. ile İbrahim K.’yı eşyalara zarar vermekten 2'şer yıl 7'şer ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırdı. Saldırıyı azmettirmekle suçlanan sanık Zeki G.’ye ise 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verildi. Ömer K. ise delil yetersizliğinden beraat etti.