Kilis’te, FETÖ soruşturması kapsamında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle 22 kişi tutuklandı.
Başsavcı Zafer Asker, Kilis’te soruşturmaların devam ettiğini ifade ederek, “9 hakim ve savcı tutuklandı. Bu tutuklular içerisinde iki tanede İslahiye Savcısı bulunuyor. İslahiye bilindiği üzere adli yönden Kilis’e bağlıdır. 3 hakim ve savcı ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. 34 polis hakkında soruşturma başlatıldı. Bunlardan 31’i ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. 9 kişi tutuklandı. 3 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor. İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir yüzbaşı ile bir uzman çavuş tutuklandı. Bir öğretmende aynı kapsamda tutuklandı. Yine soruşturma kapsamında bir Vali Yardımcısı da tutuklandı. İl özel idaresinde görevli bir kişide şuan gözaltında. Toplamda ise Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme ve Silahlı Terör Örgütüne üye oldukları gerekçesiyle 22 kişi tutuklandı” dedi.
Basın mensuplarının kamu kurum ve kuruluşlarında açığa alınan kaç kişi bulunduğu sorusuna Başsavcı Zafer Asker, “Bu konuda bir şey söylemek imkansız, çünkü bize bu konuda soruşturmayla ilgili gelen bir şey yok. Kamu kurum ve kuruşlarında açığa alınanlar ile ilgili dosyası bize geldiği zaman bu konuda bilgi verebilirim. Ama benim bu konuda bilgim yok. Basını sürekli bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.
(İHA)