Kilis'te, hırsızlık yapan 3 kişi suç aletleri ile birlikte yakalandı.

Kilis’te, son dönemlerde meydana gelen işyeri hırsızlıklarıyla ilgili olarak kapsamlı bir çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından, saat 02.30 sıralarında durumlarından şüphelenilerek durdurulan üç kişi, çok sayıda cep telefonu, flaş bellek, elektronik malzeme ve işyerlerini açmakta kullandıkları suç aletleriyle birlikte yakalandı. Başlatılan soruşturmada, yakalanan S.B., A.A. ve K.H. isimli bu şahısların, ele geçirilen elektronik malzemeleri, Kilis’te Mihali Mahallesi ile Ahmet Rasim Caddesi'nde faaliyet gösteren bir işyerinden çaldıkları tespit edildi.

Sürdürülen çalışmalar sırasında adı geçen şüphelilerin, 27 Kasım günü Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir cep telefonu bayisinde meydana gelen hırsızlık olayının failleri olduğu da anlaşıldı.

Şüphelilerin çevre illerde meydana gelen bu tür hırsızlık olaylarının failleri olabileceği düşüncesiyle yapılan çalışmalarda eldeki mevcut bilgi ve görüntü paylaşımı sağlanmış ve yakalanan bu üç şüpheli şahsın Gaziantep’in Nizip ilçesinde de 3 ayrı işyerinde çok sayıda dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve muhtelif elektronik eşya hırsızlığı suçu işledikleri tespit edilmiştir. İşyerinden hırsızlık olaylarının şüphelisi 3 zanlı, intikal ettirildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Öte yandan, işyeri ve konut sahiplerinin yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmasına gayret göstermesinin, yüksek çözünürlüklü ve gece görüşlü güvenlik kameraları tercih edilmesinin ve alarm sistemi uygulamasının yaygınlaşmasının suçla mücadelede, gerek caydırıcılık ve gerekse suç sonrası faillerinin tespit ve yakalanmalarında büyük kolaylık sağlayacağı bildirildi.