Afyonkarahisar'da, beş ayrı suçtan aranması olduğu bildirilen bir şahıs, kiraladığı iki otomobilin araç takip sistemlerini sökerek Rent A Car şirketlerini dolandırıp kayıplara karıştı. Dolandırılan firma sahipleri, ayrıca araçlarının şahıs tarafından takas yöntemi ile internet üzerinden satışa çıkarıldığını iddia etti.

Olay, geçen haftalarda meydana geldi. İddialara göre, farklı suçlardan aranması bulunan Osman E. (47) isimli şahıs kentte hizmet veren 2 Rent A Car firmasından farklı günlerde araç kiraladı. Daha sonra kiraladığı araçları alan Osman E., araçların teslim günleri geçtikten sonra, firma yetkililerinin kendisi ile irtibata geçmesi üzerine bahaneler uydurarak araçları geç teslim edeceğini söyledi. Bunun üzerine beklemeye başlatan firma sahipleri, daha sonra araçları ile ilgili yaptıkları incelemede araçların üzerindeki rakip sistemlerinin söküldüğünü fark etti. Bunun üzerine polise başvuran firma sahipleri, bilgilerini verdikleri şahsın 5 ayrı suçtan aranması bulunduğunu ve hakkında yakalama kararı olduğu bilgisini aldı.

BİR HAFTALIĞINA KİRALADIĞIMIZ ARACIMIZ BİR DAHA GERİ GELMEDİ

Dolandırılan Elif Rent A Car firmasının sahibi Rukiye Savruk, aracını 6 Ağustos tarihinde bir haftalığına Osman E. isimli şahsa kiraladığını ve 500 TL peşinat aldığını kaydederek, “Şahıs şirketimize geldi ve Eskişehir’e gideceğini kaydederek, bizden bir haftalığına araç kiralamak istediğini söyledi. Şahıs kiralamaya karşılık 500 TL peşinat verdi. Ama aracımız bir daha geri gelmedi” dedi. Aracın teslim günü gelince şahısla irtibata geçtiklerini, ancak Osman E.’nin türlü türlü bahaneler uydurduğunu ve aracı geç teslim edeceğini söylediğini kaydeden Savruk, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun üzerine biz de aracımızın takip sistemini kontrol ettik. Yaptığımız kontrolde araçtan son olarak Eskişehir’de sinyal geldiğini ancak daha sonra takip sisteminin orada söküldüğünü fark edince, polise başvurduk. Yaptığımız başvuruda aracımızı kiralayan Osman E.’nin farklı suçlardan aranması olduğu ortaya çıktı. Aracım hâla geziyor, Salı günü aracım satılığa çıktı. Hemen devreye girmek istedik ama şahıs kaçtı. Sinanpaşa'da görüldüğü söylendi. İlçede arama yaptık ancak yine bulamadık. Bize, Sahipata Mahallesi'nde bir adres verdi, oraya da uğramıyormuş. Kendi imkanlarımızla Kütahya'da, Eskişehir'de aradık ancak ulaşamadık.”

Osman E.’nin aynı yöntemle dolandırdığı Şekil Rent A Car firmasının sahibi Yusuf Yalçın da, 4 Ağustos'ta iki günlük araç kiraladığını, anlaşmaya göre aracın teslim gününde kendilerine ulaşamadıklarını söyledi.

Şimdi polis, Rent A Car firmalarını dolandıran Osman E.’yi arıyor.