Tabii ki direkt olarak da hareket edebilirsiniz ancak aradaki mesafe ve ayni dillde konuşmamak ve İran'daki kanunlara aşina olmamanız nedeniyle bu işlemi kolayca yapamayabilir ve başınız belaya girebilir. Bu nedenle, tüm bu adımları gerçekleştirmek için tüm satın alma ve taşıma işlemlerini sıfırdan yüze kadar saygın bir tedarikçi firmaya bırakmak daha iyidir.

İran polimer ürünleri yüksek kalitede ve ülkeler arasında çok sayıda hayranı var, bu nedenle bu ürünlere olan talep çok yüksek. Farklı türlerde polimer ithalatı yapmak isteyen değerli üreticiler,  firmamızın danışmanlarından rehberlik ve tavsiye alabilir ve ürünlerinin ihracatını sıfırdan yüz yüze kadar bize bırakabilir. ünlü polimer malzeme üreticilerini sizlere tanıtmak istiyoruz.

İran'daki en büyük polimerik malzeme üreticileri

İhracat, ülkeye para girişi ve ülkeye para enjeksiyonu nedeniyle herhangi bir ülkenin sanayi ve ticaretinde özel bir öneme sahiptir. Birçok İranlı üretici, ihracat alanında iç piyasaya ürün tedarik etmenin yanı sıra yanıyor. Bu şirketler ve üreticiler arasında petrokimya, plastik ve petrol ürünleri alanında faaliyet gösteren şirketler, mal ihracatı alanında İran'da en çok satan şirketler arasında yer almaktadır. 2017 yılında en çok ihracat yapan firmalardan biri de Persian Gulf Petrokimya  sanayi Şirketi'dir. Bu petrokimya ticaret şirketi, tüm petrokimya komplekslerinin kolu olarak yurt dışına petrokimya ürünleri tedarik etmiştir. Persian Gulf Petrokimya'da %50 özel hisseye ve %45  petrokimiya şirketini aiettir.

Üreticilerin en ünlülerinden bazıları şunlardır:

  • JamPetrokimya,
  • Arvand Petrokimya,
  • Abadan Petrokimya
  • Amir Kabir Petrokimya
  • Tebriz Petrokimya,
  • Bandar-e Emam petrolü,
  • Shazand Petrokimya
  • Bakhtar Petrokimya
  • Marun Petrokimya
  • Urmiye Petrokimya
  • Horasan Petrokimya
  • Kirmanşah Petrokimya

Tüm bu üreticilerden satın almak için ihaleye katılmanız ve istenilen ürüne ulaşabilmeniz için yapmanız gereken tüm adımların atılması gerekmektedir. Tüm bu İranlı üreticilerin genel denetimini yapabilmek için İran'da bu alanda köklü bir geçmişe sahip bir tedarikçi firma ile mutlaka iletişime geçmeniz gerekmektedir. Petrobon Şirketi, uzun geçmişi nedeniyle tüm bu üreticilerle iletişim kurma ve müzayedeye katılarak ihtiyacınız olan tüm malzemeleri sağlama olanağına sahip tek şirkettir. Aşağıda İran'ın bu malzemeleri üretmede uzun bir geçmişe sahip olduğu en popüler polimer hammaddelerini, yani PVC'yi tanıtmak istiyoruz.

Polimer Çeşitleri

Polimerlerin yüzlerce çeşidi vardır, onlar başlıcra termoplastik, termoset ve elastomer olarak üç gruba ayrılırlar. En önemli polimer çeşidinin termoplastikler olduğunu söylesek yalan olmaz. Bu polimer çeşidi bugünkü hayatımızdaki refahı ve rahatlığı yaratmakta büyük rol oynuyorlar, evimizin su borularından tutmuş, otomobillerimizin farklı parçaları ve içecek şişelerine kadar kullandığımız şeylerin çoğu polimerlerden üretilirler. Aşağıda başlıca en önemli termoplastik türlerini sizin için listeledik:

  • PVC – Polivinil Klorür
  • PP – Polipropilen
  • PE – Polietilen
  • PET – Polietilen Tereftalat
  • PS – Polistiren
  • ABS – Akrilonitril Bütadien Stiren

Yukarıda gördüğünüz termoplastik türünden olan polimer grupları en fazla üretilen ve en önemli termoplastik polimer türleridirler. Bu termoplastiklerin de farklı amaçlar için üretilmiş, farklı alanlarda kullanılan farklı alt ürünleri bulunmaktadır.

Polimerik malzemeler ve endüstriyel kimyasallar satın genellikle her ülkede en gelişmiş endüstriler olarak kabul edilir ve bu tür şirket ve endüstrilerin varlığı her ülkeyi daha gelişmiş ve sanayileşmiş kılmaktadır. Bu bağlamda İran, ülkenin ihtiyaçlarına göre bu mallara ihtiyacı olan kişi ve sektörlere kaliteli polimer ve kimyasal malzemeler sağlamaya karar vermiştir. İran'daki tedarikçilere başvurarak, ana kimyasalları ve polimerleri dünyanın önde gelen markalarından satın alabilir, ayrıca siparişlerin hızlı gönderimi ve ürünlerin güvenli ambalajlanması gibi hizmet ve kolaylıklar göz önünde bulundurularak en iyi şekilde temin edilebilir. malzeme tedarikçisi İstenilen kimyasal olarak kabul edilir.

Ayrıca, dünyadaki en ileri teknolojilere ve dünyanın en saygın şirketlerinin temsilciliğine sahip olmasına ve yüksek itibara sahip uluslararası sertifikalara sahip olmasına rağmen, kendisini en iyi kimyasal ve laboratuvar ürünleri ithalatçılarından biri haline getirmeyi başarmıştır.

İran'da polimerik malzeme tedarikçisi seçiminde dikkat çekici noktalar:

Polimer malzemelerinizi satın alma sürecini İran'daki bir tedarikçi firmaya bırakacaksanız, en iyi seçimi yapabilmeniz için birçok noktaya dikkat etmelisiniz.

İlk ve en önemli nokta, o tedarikçi firmanın uzun geçmişine dikkat etmektir. Tedarikçi firma yeterli tecrübeye sahip değilse polimer malzeme satın alma işlemini iyi yapamaz. Bu nedenle, çalişacağini şirketin geçmişininincelemeye çalışın.

İkinci nokta ise tedarikçinin size sağladığı kolaylıklardır. Bir tedarikçi firma sizin için sıfırdan yüze kadar tüm satın alma adımlarını iyi yapmalıdır. Firma bazı adımları atmazsa tek adımda satın alma işlemi sırasında sorun yaşayabilirsiniz bu yüzden hata yapmamak için firma şartlarını mutlaka kontrol edin.

Dikkate alınması gereken bir diğer nokta, satın alınan malzemelerin nakliyesinden şirketin sorumlu olup olmadığıdır. Bu adım, satın alma sürecindeki en önemli adımlardan biridir. Çünkü iyi yapılmazsa malzemeleri satın almış olabilirsiniz ve kotu transfer durumunda kullanılamayabilir. Aşağıda, polimerik malzeme satın almak için başka ipuçları vereceğiz.

Dikkat etmeniz gereken son nokta, konusunda uzman ve bilgili danışmanları olan ve danışmanlık için yeterli zamanı olan bir firmaya dikkat etmenizdir çünkü satın almadan önce optimal bir danışmaya ihtiyacınız vardır.

Ürün özelliklerine ve ayrıntılarına dikkat edin:

Polimerik malzemeler çoğunlukla karmaşık ve İngilizce isimlere sahip olduğundan dolayı ve bunlarla çalışmak kimyasal reaksiyonlar nedeniyle ani kazalara yol açabileceğinden, satın alırken aşağıdakilere dikkat ettiğinizden emin olun:

  • Ürünün tam ve bilimsel adı
  • Kimyasal formülü
  • Saflık veya kirlilik derecesi
  • Son kullanma tarihi
  • gerekli önlemler
  • Uyarılarla ilgili ayrıntılar
  • Bir kişi çalışırken yaralanırsa ilk yardım nasıl yapılır?
  • Bu malzemeler ne kadar süre saklanabilir?
  • Bu malzemeleri almak istediğiniz miktara dikkat edin.
  • Hammaddelerin depolanması ile ilgili talimat ve kuralları bilir

Satın alma işlemlerinizi emanet etmeyi düşündüğünüz tedarikçi firma, polimerik laboratuvar kimyasallarının depolanması ve depolanması ile ilgili tüm talimat ve kanunları bilmeli ve bunlara uymayı asli görev saymalıdır. Örneğin uçucu kimyasalların başka herhangi bir kimyasal bileşiğin yanına konulmaması gerektiğini bilmek gerekir çünkü aksi halde reaksiyona neden olacaktır.

kimyasalların ve polimerlerin uzmanını satın alınmasından sorumlu tutun

Laboratuvar polimer ve kimyasal malzemeleri satın almaktan sorumlu kişinin bu malzemeler hakkında gerekli uzmanlığa ve bilgiye sahip olması gerektiğini unutmayın; Çünkü bu çalışma, malzemelerin formülü, kullanımları, önlemleri, potansiyel riskleri hakkında bilgi sahibi olmanın yanı sıra malzeme üreten firmalarla tam bir aşinalık gerektirir.

Bu yazımızda, satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları gözden geçirdik ve İran'dan polimer ve kimyasal madde alımı için en iyilerini sizlere tanıttık. Bu süreç çok zor ve hassas olduğu için İran'daki tedarikçilerin rehberliğini kullanmaya çalışın. Ancak en iyi satın alma sürecini yaşayabilmeniz ve işinize zarar vermemeniz için bu yazıda belirtilen noktalara dikket edin böylece ticaretinizi garantıya almış olursunuz ayrıca her ürünün ayrıntılarını size bildirmek için İran'daki en iyi hammadde tedarikçi şirketlerde bulunabilen uzmanların tavsiyelerine kullanın.