Ordu’da bir şahıs, caddede ailesi ile birlikte yürürken kız kardeşine omuz atan gencin kafasına bir iş yerinin önünde bulunan masayı fırlattı.

Olay, Ordu’da İsmet Paşa Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, trafiğe kapalı ve yoğun yaya sirkülasyonunun olduğu İsmet Paşa Caddesi’nde alkollü oldukları öğrenilen M.A ve B.U., yolda ailesi ile birlikte gezen Ferhande Akay’a omuz atınca, Ferhande Akay’ın erkek kardeşi İbrahim Kabal da gençlere neden omuz attığını sormasının ardından karşılıklı atışmalar başladı. Bunun üzerine gençlerden birinin küfretmesinin ardından ortalık karıştı.

Alkolün etkisiyle gençler ayakta durmakta güçlük çekerken, olay yerinde Ferhande Akay’ı da darp ettiler. Bunun üzerine sinirlenen İbrahim Akay, genci kovalamaya başladı. Bu anlar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken, İbrahim Akay, bir iş yerinin önündeki masayı alarak şahsın kafasına attı. Olay yerine gelen polis ekipleri kaçan alkollü gençleri yakalarken, olayda yaralanan Ferhande Akay da tedavisi yapılmak üzere Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kardeş İbrahim Akay ve ailesi olayın şokunu uzun süre üzerinden atamazken, şahısların kendilerine ve polislere ekmek bıçağı salladığını iddia etti.

İbrahim Akay olayı şu sözleri ile anlattı: “Yanımızdan iki tane genç geçti. Biz tanesi benim kız kardeşime omuz attı. Omuz attığı zaman bizde niye yaptığını sorduk. Oda küfürlü kelimeler konuşmaya başladı. Biz de karşılık verdik. Bıçak çekip üzerimize yürüdü. Ben birkaç tokat attım. Sonra yine bıçak salladılar. Daha sonra polislere de bıçak salladılar. Ekmek bıçağını sallayarak geldiler. Kaçtılar ama yakalandılar.”