Mardin'in Kızıltepe ilçesi Kırkkuyu köyüne bağlı Aysun mezrası yakınlarında bulunun su kuyularında kayıp kişiler için başlatılan kazı çalışması devam edildi.

Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sabah saatlerinde başlatılan kazı çalışmaları iş makineleri eşliğinde sürüyor. Kayıp yakınları da kazı çalışmalarını bölgeye gelerek takip ediyor. Kayıp olarak bilinen Vahap Ateş'in kuzeni Seyfettin Ateş, “Vahap Ateş 14 Haziran 1993’te Kırkkuyu köyünden alınarak götürüldü. Daha sonra çok aramamıza rağmen bir iz bulamadık. Kızıltepe Cumhuriyet savcılığına başvurduk, Mardin’e de başvurduk. Savcılık kararı ile dava da açıldı. Bütün faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması konusunda umutluyuz. Şu anda yasaların elverdiği şekilde bu kirli oyunların ortaya çıkarılmaya çalışılması bizleri sevindiriyor" dedi.

Kayıp olarak bilinen Mehmet Emin Abak’ın babası Halil Abak ise oğlunun 14 Kasım 1995’te götürüldüğünü ve bir daha haber alamadıklarını söyledi. Abak, "Sabah namazında Mehmet Emin Abak’ı götürdüler. Bir hafta sonra köyü boşalttılar. Eğer boşaltmasanız köyü yakarız dediler. Bir zamanlar bu olaylar için devlet kapısına giderek şikayet etmeye bile cesaret edemiyorduk" diye konuştu.