AK Parti Kocaeli teşkilatının temayül toplantısına katılarak ellerindeki dilekçeleri vermek için yola çıkan Çayırova’da bulunan İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği üyeleri Kuruçeşme gişelerinde polis tarafından durdurulunca yolu trafiğe kapattı. Gruba müdahale eden polis ekipleri 6 kişiyi gözaltına aldı.

Emek ve İnönü Mahallelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşüm projesindeki mağduriyetlerini belirtmek için hazırladıkları dilekçeleri AK Parti Kocaeli İli temayül oylamasında partililere vermek isteyen grup, İzmit Kuruçeşme gişelerinde polis tarafından durduruldu. İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca ve beraberindeki yaklaşık 150 kişi, geçişlerine izin verilmeyince yolu kapatmak istedi. Polis ekiplerine tepki gösteren dernek üyeleri araçlardan inerek ellerindeki pankartlarla şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Daha sonra olay yerine gelen çevik kuvvet ekiplerince D-100 yolu üzerinde yürüyen grup, trafikte tehlike oluşturmaması için durduruldu. Polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen D-100 üzerinde yürümek isteyen dernek üyelerine müdahale eden ekipler, 3’ü bayan olmak üzere 6 kişiyi gözaltına alarak grubu dağıtmaya çalıştı.

Yapılan müdahalenin ardından olay yerine gelen Çayırova İlçe Başkanı Nazmi Özmen, dernek üyeleriyle bir konuşma yaparak sakinleşmelerini istedi. Dernek Başkanı Murat Koca ile görüşen Özmen, yolu açmalarını ve oluşturacakları bir heyet ile görüşmenin daha sağlıklı olacağını başkana ve üyelere iletti.

Konuşmanın ardından gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılacağı sözünü alan dernek üyeleri, otobüslerine binerek polis eşliğinde Çayırova’ya doğru yola çıktı.