Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kefken Kumcağız plajında denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren 4 genç kız ile onları kurtarmak için denize giren 2 genç ölümden döndü. Gençler denizde mahsur kalırken, devreye AKUT girdi. O anlar, amatör bir kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Yüzmek için Kumcağız sahilinde denize giren 4 genç kız, bir anda çırpınarak yardım istemeye başladı. Kızları kurtarmak için denize giren 2 genç de akıntının etkisiyle kenara çıkamayınca, plajdakiler gönüllü cankurtarana haber verdi. Cankurtaranın ihbarıyla olay yerine jandarma, dört ambulans ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Cankurtaran ekipleri sevk edildi. İddiaya göre, boğulma tehlikesi geçiren 6 genci kurtarmak için denize açılacak olan Zodyak botun hazırlanması sırasında, hava pompasında meydana gelen arıza nedeniyle kurtarma ekibinden bir balıkadam, sahilden uzatılan halat ile denize açıldı. Gençlere ulaşmayı başaran balıkadam, sahildeki ekiplerin de yardımıyla gençleri boğulmaktan son anda kurtardı. Kenara çıkarılan 4 genç kıza, olay yerinde sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Korkudan şok geçirerek ağladıkları görülen kızların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yaşanan olayın ardından cankurtaran tarafından fırtına ve akıntı nedeniyle denize girilmemesi konusunda sürekli olarak anonslar yapılırken, jandarma da başka bir olumsuzluk yaşanmaması için plajda gün boyunca devriye gezerek önlem aldı.