Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, polise rüşvet verdikleri öne sürülen iş adamları ile rüşvet aldıkları öne sürülen 4 polis memuru gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, polise rüşvet verdikleri öne sürülen çok sayıda iş adamı ve 4 polis gözaltına alındı. Körfez ilçesinde faaliyet gösteren ve hafriyat taşımacılığı yapan bazı iş adamlarının Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafik polislerine rüşvet verdikleri ve hafriyat taşımacılığında kural ihlali yaptıkları tespit edildi.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis ekipleri, aralarında 4 trafik polisinin de bulunduğu 20’den fazla iş adamını evlerinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan polisler ve iş adamları sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Operasyonla ilgili savcılık tarafından gizlilik kararı alındığı öğrenilirken, Valilik tarafından konuyla alakalı resmi açıklama yapılması bekleniyor.