Müslümanlarla Dayanışma Platformu üyeleri, Ankara Kocatepe Camii’nde Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kocatepe Camii’nde “Katil ABD Orta Doğu’dan defol”, “Direnen ümmet kabukları yırtacak” diye sloganlar atıp, “Mazlumlar Esed’den Hesap Soracak”, “İslami Hareket Engellenemez”, “Şehitler Ümmetin Onurudur” gibi pankart ve dövizler açarak Suriye ve Mısır’da yaşanan katliamlara tepki gösteren grup, Cuma Namazı’nın ardından Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından Müslümanlarla Dayanışma Platformu adına basın açıklaması yapan Hikmet Yıldırım, “Türkiye Ortadoğu ateşinin tam ortasında bulunuyor. Ulus-Devlet mantığıyla hayatta kalabilmesi mümkün değildir. Türkiye, halkının İslami değerleriyle barışmak zorundadır. Ortadoğu’da söz sahibi olabilmek, küresel kuşatmaya karşı direnebilmek için bunun olmazsa olmaz şart olduğu bilinmelidir. Müslüman halkların İslami değerleri hayata hakim kılmak için, halkı küresel güçlerin karşısına dikme zarureti vardır” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldılar.