Bursa'da, eski eşiyle birlikte olan adamı çamaşır ipi ve koli bandıyla bir sandalyeye bağlayıp boğarak öldürdüğü iddia edilen sanığa verilen 25 yıllık hapis cezası onandı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanık A.H.’nin (32) cezasını onarken, ona yardım ettiği iddiasıyla 8 yıl hapis verilen iki çocuk annesi tutuksuz sanık H.C.’nin (28) cezasını bozdu. Yüksek mahkeme bozma ilamı gerekçesinde, kadın sanığın, eski kocasının suç işlemesini kolaylaştırıcı ve manevi destek verir nitelikte herhangi bir delil bulunmamasını gösterdi.

SEKİZ YILDAN BERAATE

Yargıtay’ın bozma ilamının ardından Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar yapılan duruşmaya tutuksuz sanık H.C. katılmadı. Mütalaasını veren savcı yüksek mahkemenin bozma ilamı doğrultusunda H.C.’nin delil yetersizliğinden beraatini istedi.

Sanık Avukatı Nalan Bener ise, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulması gerektiğini belirterek müvekkilinin suçsuz olduğunu tekrarladı.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, H.C.’nin beraatine hükmetti.

KOLİ BANDI DEHŞETİ 3 YIL ÖNCE MEYDANA GELMİŞTİ

Bilindiği gibi, olay 3 yıl önce Yıldırım ilçesi İpekçilik Caddesi'nde meydana geldi. Eşinden ayrılan iki çocuk annesi H.C., nakliyecilik yapan E.T. (39) ile birlikte yaşamaya başladı. Eski karısının bu durumundan rahatsız olan sanık A.H., söz konusu adrese gidip eski eşine çağırttığı iddia edilen E.T.'nin el ve ayaklarını çamaşır ipi ve koli bandıyla bağlayıp boğarak öldürdükten sonra kaçtığı Kütahya'da yakalandı.