Antalya'da etkili olan sağanak yağmur ve fırtına sebebiyle Konyaaltı sahilinde dev dalgalar oluştu. Antalya-Kemer karayolu ulaşımında da zaman zaman zorluklara sebep olan fırtına ve şiddetli yağmur sebebiyle dalga boyu zaman zaman 4 metreyi buldu.

Karayolundaki araçlar, çöken karanlık sebebiyle farlarını yakarak seyretmek zorunda kaldı. Balıkçı barınağındaki tekneler de fırtına sebebiyle zor anlar yaşarken, tekne sahipleri, fırtınaya dayanamayacağını düşündükleri tekneleri bir vinç yardımıyla denizden çıkartıp sahilde muhafaza etmeye çalıştı. Fırtına sebebiyle insanların yürümekte zorlandığı sahil boyunca bir serçenin rüzgarla mücadelesi ise kameralara yansıdı. Şiddetli rüzgar sebebiyle uçamayan ve savrulmamak için büyük çaba sarfeden minik serçe, uzun uğraşlar sonunda havalanarak fırtınadan uzaklaşmaya çalıştı.

Antalya’da sabah saatlerinde başlayan yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. Etkili olan şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle otomobiller zorlukla ilerlerken otomobillerde mahsur kalan vatandaşları, itfaiye ve polis ekipleri kurtardı.

Son 8 saatte 600 civarında su baskını ihbar alınan Antalya'da 150’ye yakın itfaiye görevlisi ve ASAT görevlileri de dahil olmak üzere 500 kişilik ekiple baskınlara müdahale edilmeye çalışılıyor.

ÖĞLE VE AKŞAM SAATLERİNDE YAĞIŞ ETKİSİNİ ARTTIRACAK

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman ise, yağış dolayısıyla kent merkezinde son 24 saatte metrekareye 70 kilogram, yağış düştüğünü söyledi. Duman, “Yağış öğleden sonra özellikle akşam saatlerinde etkisini daha da artıracak. Risk özelikle o saatler de daha da artacak. Yağışlar yarın öğlene kadar etkisini sürdürecek ve Antalya ilini terk edecek. Vatandaşlar sel, taşkın, dolu, çatı uçması, hortum ve benzeri olumsuzluklara karşı tedbirlerini alsınlar” diye konuştu.

HAFTA SONU HAVALAR MEVSİM NORMALLERİNE DÖNECEK

Hafta sonu hava sıcaklıklarının normale döneceğini belirten Necip Duman, “Yağıştan önce hava sıcaklıkları 29-30 derecelerde seyrediyordu. Yağışla beraber hava sıcaklıkları 23-24 dereceye kadar düştü. Ama bu durum yağışların ili terk etmesiyle yine 29-30 dereceleri bulacak. Hafta sonu Antalya’da sıcaklık mevsim normallerinde olacak” diye konuştu.