Konya’da hırsızlık ve gasp olaylarına karıştıkları iddia edilen 8 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Selçuklu ilçesi Aydınlık Evler Mahallesi’nde artan hırsızlık olaylarının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Bir öğretmenin evinin camlarını zorlayarak içeriye girdikleri iddia edilen Orhan H. (35), Mustafa C. (19), Yasin K. (19) ve K.S. (17), evden 6 saat, 2 fotoğraf makinesi ve 1 dizüstü bilgisayarı çalarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri güvenlik kamera görüntüleri ile verilen eşkaller doğrultusunda yaptığı çalışmada hırsızlık olayını 4 şüphelinin gerçekleştirdiğini tespit etti. Poliste kayıtları olan ve aynı evde kaldıkları belirlenen şüpheliler, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Çalıntı eşyalar da zanlıların evinde ele geçirildi.

Bir diğer hırsızlık olayı ise, Konya-Antalya çevreyolunda meydana geldi. Hasan A. (33), Şakir T. (23) ve Duran Ç. (26), yol üzerinde bulunan ve değeri 500 lira olduğu öğrenilen elektrik kablolarını keserek çaldı. İhbar üzerine çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. 3 şüphelinin, polise verdikleri ifadede borçlarını ödemek için kabloları çaldıklarını söyledikleri öğrenildi.

Merkez Karatay ilçesi Yenimahalle’de yaşanan gasp olayında ise, çeşitli suçlardan 19 kaydı bulunan Hasan Ç. (32) Mazul K.’yi darp ederek 130 lirasını gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 8 şüpheli, adliyeye sevk edildi.