Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Hotamış beldesinde meydana gelen patlama ve yangın nedeniyle hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi.

Olay, dün akşam 21.00 sıralarında Hotamış beldesi Şabanlı Mahallesinde bulunan Mehmet Emin Yemiş’e (44) ait kerpiç evde meydana gelmişti. İddiaya göre, Mehmet Emin Yemiş, arkadaşlarıyla birlikte evinin içerisinde tarihi eser bulmak için 6 metre derinliğinde kuyu kazdı. Belirli bir seviyeden sonra rast geldikleri kayayı parçalayamayan Yemiş ve arkadaşları zemini delmek için şeker, gübre ve barut yardımı ile bomba yaparken patlama meydana geldi. Patlamayla çıkan yangın sırasında Mehmet Emin Yemiş (44) kızı 10 yaşındaki Dönay Yemiş, Cengiz Akan (33) ve İskender Gümüşsoy (37) hayatını kaybetti. Yavuz Sözen (33) ile ev sahibini diğer kızı Ayşegül Yemiş (16) ise yaralandı.

Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesindeki morgunda yapılan otopsinin ardından Mehmet Emin Yemiş kızı 10 yaşındaki Dönay Yemiş, Cengiz Akan ve İskender Gümüşsoy'un cansız bedenleri yakınlarına teslim edildi. Konya'dan memleketleri Hotamış Kasabasına getirilen cenazeler ikindi namazından 1 saat sonra belde meydanın cenaze namazı kılındı. Yağmur altına kılınan cenaze namazından sonra baba ile kızı Şabanlı Mezarlığında, diğer 2 kişinin cenazesi ise Taşpınar Mezarlığında toprağa verildi.