Konya'nın Beyşehir ilçesinde dün öğlen saatlerinde çıkan orman yangını yaklaşık 15 saat süren çalışmayla söndürüldü. Yangında yaklaşık 22 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Beyşehir ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Yunuslar Köyü yakınlarındaki Karadağ mevkisinde dün saat 14.00 sıralarında başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyerek meşe ağaçlarının yer aldığı üst kısımlardaki ormanlık alana yayılan alevler, sabaha kadar süren çalışmalarla kontrol alına alınabildi. Güzergahta dağ yolu bulunmaması sebebiyle ilk müdahalenin havadan Antalya’dan gelen helikopter vasıtasıyla yapıldığı yangına Konya Orman Bölge ve Beyşehir ilçe Orman Müdürlüğü’ne bağlı 8 yangın söndürme arazözü, 2 su tankeri, 2 su tanklı Ranger tipi arazi aracı, 1 yol açma dozeri,iş makineleri ile 5 itfaiye aracı müdahale etti.

Yangın bölgesine iş makineleri ile yolun açılmasının ardından akşam saatlerinde ulaşan ekipler, karadan da müdahaleye başlarken, sabah saatlerine kadar ormanlık alanda yoğun bir çalışma yürüttü. Yangın, sabah saat 05.00 sıralarında kontrol alındı. Yoğunlukla meşe ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 22 hektarlık ormanlık alan yangında zarar gördü.

Jandarma ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.