Çanakkale Şehitliğine düzenlenen geziden dönen Diyanet mensupları ve ailelerini taşıyan tur otobüsü Pamukova’nın Mekece girişinde virajı alamayınca devrildi. Kazada 41 kişi yaralanırken 2 kişinin de kolu koptu. Kolu kopan yaralılardan birinin kolu anında hastaneye götürülürken diğer kola ulaşabilmek için 2 saat beklendi.

Kaza Sakarya’nın Pamukova ilçesi Mekece köyünde sabah 04.00’te meydana geldi. İznik istikametinden Adapazarı’na gitmekte olan Yusuf Çil idaresindeki 54 ZT 101 plakalı tur otobüsü Mekece rampalarında virajı alamayınca devrildi. Kazada 41 kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Ambulanslar yaralıları Bilecik, Geyve, Pamukova ve Sakarya’daki hastanelere taşıdı. Çok sayıda yaralı da yakınlarını arayarak kendi imkanlarıyla hastanelere gittiler. Kaza yapan tur otobüsünde Diyanet personeli ile ailelerinin olduğu ve Çanakkale Şehitliği gezisinden döndükleri öğrenildi. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapatılırken, otobüsten yola dökülen mazot ve yağlar karayolları ekipleri tarafından kumla kapatıldı.

Kazada Ümmühan Altınalan ve Seyit Akdoğan isimli vatandaşlın ise kolu koptu. Ümmühan Altınalan’ın kopan kolu yaralı ile birlikte Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek vakit kaybetmeden dikimi yapıldı. Seyit Akdoğan isimli vatandaşın kopan koluna ulaşabilmek için ekipler adeta seferber oldu. Kaza yerine gelen vinç devrilen otobüsü kaldırdıktan sonra 112 ekipleri otobüsün altında kalan parçalanmış kolu Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.

Kaza yerine gelen Sakarya jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu da kaza hakkında bilgi aldı.

Kazada yaralananların Meral Yavaş (29), Ömer Faruk Yavaş (5), Ümmiye Fındık (41, Mehmet Kayacıoğlu (55), Talip Yemiş, İsmail Saatçi, İdris Fındık. Mükerrem Özataş. Metiv Yavaş, Sevgi Yermiş, Fatma Zehra Ataş, Sevgi Fındık, Ümmühan Altınalan, Sebahattin Karakaş, Yusuf Çil, Mecbure Baran (50), Yusuf Baran (53) İbrahim Baran (50), Mesut Çakır (42), Hüseyin kayakan (40), Ercan Ayhan (29), Bahrettin Keskin (43), Recai Avcı (47), Havva Gümüş, (37), Şeyma Nur Gümüş (16), Zeynep Sümeyye Gümüş (13), İhsan Bulut (35), Ali Işık (48), Selami Köroğlu (26), Kadir Uçar (48), Mehmet Yılmaz (50), Yakup Boyacıoğlu (48), Habibe Boyacıoğlu (51), Abdullah Çetiner (53), Remziye Çetiner (64), Hüseyin Nalcı (57), Sefer Taşkıran (49), Safiye Yazıcı (43), Mehmet Göçlü (51), Seyit Akdoğan (40) olduğu öğrenildi.

Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.