Muş’un Bulanık ilçesinde köpeğin saldırısına uğrayan engelli bir çocuk yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Bulanık ilçesine bağlı Erentepe beldesinde evinin önünde oyun oynayan işitme engelli 16 yaşındaki Mehmet Çelik, başıboş bir köpeğin saldırısına uğradı. Köpeğin göğsünden ısırdığı Mehmet Çelik’i yakınları kurtardı. Hemen Bulanık Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çelik, Muş Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Burada Çelik’in gerekli tedavisini yapan Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, çocuğun çok büyük bir tehlike atlattığını söyledi. Özgür Ömer Yıldız, bu şekilde bir vakanın Türkiye’de ikinci olduğunu belirterek, “Köpek ısırığı, özellikle göğüs bölgesinde çok az gördüğümüz bir durum. Türkiye’de şu ana kadar 2 vaka görülmüş. Yani göğüs bölgesinden köpek ısırığı ve ciddi yaralamaya yol açan köpek ısırığı. Burada önemli hadise akciğere ulaşıp ulaşmaması. Şu an muayenemizde akciğere ulaşmadığını tespit ettik. Sadece kuduz aşısı programına aldık ve normal yarayı onararak tedavisini gerçekleştirdik. Bundan sonra çok ciddi bir sıkıntı olmaz” dedi.

Mehmet Çelik’in dedesi Abdulmecit Çelik ise, torunun evin önünde yavru bir güvercinle oynadığını belirterek, “Biz de o esnada evde oturuyorduk. Küçük torunum içeri girdi ve Mehmet’in köpek saldırısına uğradığını söyledi. Biz de hemen alıp hastaneye getirdik” şeklinde konuştu.

Hastanede gerekli müdahalesi yapılan Mehmet Çelik, 5 doz kuduz aşısı yapıldıktan sonra taburcu edildi.