Bucak ilçesinde, bir evin avlusunda yaşayan köpek yavruları kimliği belirsiz kişiler tarafından av tüfeğiyle vuruldu.

Bucak ilçesinin Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana gelen olayda, köpek yavrularının av tüfeğiyle vurularak öldürülmesi hayvansever Tansu İşler’i harekete geçirdi. TOKİ Evlerinde oturan ve sokakta bulduğu köpeklerin birkaç tanesini Mimar Sinan Mahallesi'nde bir tanıdığının bahçesinde bakan Tanju İşler, köpek yavrularının öldürüldüğünü duyunca şoke oldu. Her gün evine 4 kilometre uzaktaki köpeklere yaya olarak yiyecek götüren Tanju İşler, köpeklerin öldürüldüğünü görünce isyan ederek polisi aradı. Bucak Emniyet Müdürlüğü ekibi, olay yerine geldi. Altı köpek yavrusunun öldürüldüğünü tespit eden polisler inceleme başlatırken, Bucak Belediyesi'ni arayarak ölen köpeklerin kaldırılmasını istedi.

Tansu İşler, sokakta bulduğu biri dişi iki köpeğe altı yıldır evine uzak olmasına rağmen baktığını belirterek şunları söyledi: "Mimar Sinan Mahallesi'nde bir tanıdığımın daha önce ahır olarak kullandığı yerde köpekleri besleyebilmem için izin aldım. Evime 4-5 kilometre uzaklıkta bulunan köpeklere hemen her gün şehir merkezinde bulunan kasaplar ve tavukçulardan et ve kemik artığı fırın ve lokantalardan ekmek artığı alarak komşuların yardımlarıyla besledim. Bu yıl köpeklerin 6 yavrusu oldu. Veteriner desteği ile yavruları ve annelerini besledim. Pazar günü Antalya’ya gittim. Köpeği beslediğim eve yakın komşular köpeklerin bulunduğu evden silah sesleri geldiğini, 5-6 kişinin eli silahlı olarak evden çıktıklarını öğrendim. Yiyecek vermeye gidince yavruların öldürüldüğünü gördüm."

ARKA BACAKLARINDAN BİRBİRLERİNE BAĞLAMIŞLAR

Zanlıların altı yavru köpeği arka bacaklarından ip ile halka şeklinde birbirine bağlayarak vurduklarının belirlendiğini anlatan Tansu İşler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimliğini bilmediğim kişiler köpekleri katletmek için köpeklere yaklaştıklarında, anne köpek iki metre yüksekliğindeki bahçe duvarını aşarak kaçmış. Yavrular duvarı aşacak büyüklükte olmadığı için yakalanmış. Yakalayanlar önce köpek yavrularının arka bacaklarından birbirine bağlayarak halka şekline getirmişler daha sonra da kurşuna dizmişler. Bu bir caniliktir."

"CEZALARINI ÇEKMELİLER"

Sokak köpeklerine bakan ve besleyen Tansu İşler, köpekleri katledenlerin yakalanması için polis ve Hayvan Hakları Federasyonu'ndan (HAYTAP) yardım istediğini belirterek şöyle konuştu:"Bu dünya biz insanların olduğu kadar hayvanların ve canlıların dünyasıdır. Bizim nasıl yaşam hakkımız varsa köpek ve sokak hayvanlarının hatta tüm canlıların da hakkıdır. Kendini bilmez 5-6 kişi av tüfekleri ile güpegündüz elini kolunu sallaya salaya bahçe evinde yaşayan köpekleri katletti. Bu hayvan katliamcıları yakalanarak mutlaka cezalandırılmalı. Bunun için herkesten yardım ve destek istiyorum. Bugün köpekleri vuranlar yarın insanları vuracaklardır."