Bursa’nın Orhangazi ilçesinde arkasından gelen otomobilin altında sürüklendikten sonra otomobil ile birlikte kanala uçan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.
Kaza, Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Üreğil köyü altında saat 19.30 civarlarından meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dökümcülük fabrikasında işçi olarak çalışan ve aynı zamanda sendika temsilciliği yapan Feridun Yaşa (42) henüz bir kaç gün önce satın aldığı motosikleti ile Keramet Mahallesi’ndeki evinden, çalıştığı fabrikaya mesaiye gitmek için yola çıktı. Motosikletiyle Üreğil Mahallesi kavşağı yakınlarında Yaşa’ya aynı yönde gitmekte olan Hasan Aköz (43) idaresindeki 34 KK 6440 plakalı otomobil arkadan çarptı. Motosikleti altına alıp sürükleyen otomobil, motosikletle birlikte yolun solundaki kanala uçarak durabildi.
Kaza sonrasında olay yerine çağrılan ambulans ile Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılan Feridun Yaşa’ya ilk müdahale burada yapıldı. Kafasından aldığı darbe ile ağır yaralı olan Feridun Yaşa için Orhangazi’ye hava ambulansı çağrıldı. Hava ambulansına taşınan Feridun Yaşa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.
Feridun Yaşa, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kaza haberini alan Süleyman Yaşa ve Feridun Yaşa’nın diğer yakınları hastaneye akın etti. Yaşa’nın ölüm haberini alan yakınları yasa boğuldu.
Kaza sonrasında otomobil sürücüsü Hasan Aköz jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kazada hayatını kaybeden 2 çocuk babası Feridun Yaşa’nın cenazesi gece yarısı Tıp Fakültesi’nden alınarak Orhangazi’ye getirildi.
Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)