Kayseri'de yaklaşık 3,5 ay önce E.Y.'yi av tüfeği ile tasarlayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan E.D. ile B.C.B. 18'er yıl hapis cezası ve 2 bin 20 TL para cezasına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mehkemesinde görülen davada tutuklu sanıklar E.D. (23) ile B.C.B. (21) duruşmada hazır bulundu. 21 yaşındaki E.Y.'yi tasarlayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan sanıklara olayla ilgili sözleri soruldu.

E.Y.'yi av tüfeği ile vurduğunu ifade eden E.D., "E.Y. ile 2 aydır tanışıyoruz. Olay tarihinden önce aramızda ufak tefek pürüzler olmuştu. Benim daha önce yüzüğümü ve tespihimi almıştı. Bunları tekrar bana teslim etmedi. Olaydan 10 gün önce kendisine telefonla mesaj çekerek tespihimi istedim. O da, 'Bu mahalle benim mahallem, sizi şöyle ederim, böyle ederim' şeklinde ağır ithamlar kullandı. Ben kendisinin bana bana kötülük yapacağından korktuğum için öğrenci evini değiştirmeye karar verdim. Olay günü B.C.B. babasına ait aracı aldı ve çarşıda buluştuk. Yanıma av tüfeğini de almıştım. Birlikte gezmeye başladık. Bu esnada Küçük Mustafa Mahallesi'nde E.Y.'yi gördük. E.Y. bize ıslık çalarak el kol işareti yaptı. Ben de aracı kullanan B.C.B.'ye, 'Dön de şunun niyeti neymiş bir soralım?' dedim. B.C.B. araçla 15-20 metre geri geldi. 'E.Y. bize, 'Ne geziyorsunuz?' diyerek hakaret etti. Ben de E.Y.'yi korkutmak için otomobilin camından kafamı çıkararak av tüfeği ile 2 el ateş ettim. B.C.B.'nin olayla bir ilgisi yok. Benim E.Y.'yi öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Çok pişmanım" diye konuştu.

B.C.B. ise, "Küçük Mustafa Mahallesi'nde gezerken E.Y.'yi gördük. Ben E.Y.'yi E.D. aracılığıyla tanıdım. Benim E.Y. ile fazla samimiyetim yoktu. Biz araçla gezerken E.Y. bize ıslık çaldı. E.D. bana 'dur' dedi. E.Y. küfürlü konuştu ama bana küfür etmedi. Daha sonra E.D. tüfekle 2 el ateş etti. Ardından olay yerinden uzaklaştık. Araçta tüfeğin olduğundan haberim yoktu. Adaletinize sığınıyorum. Takdir mahkemenin" dedi.

Sanıkların ifadelerinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, E.Y'yi av tüfeğiyle tasarlayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan E.D. ve B.C.B'yi 18'er yıl hapis cezasına çarptırdı.