Beyaz eşyalar olarak buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın gibi birçok beyaz eşya hayatımızda bulunur. Özellikle kadınların yaşam standardını kolaylaştıran eşyalar sürekli kullanım sonrasında ya da yoğun yüklenme sebebiyle hasara uğrayabilir. Böyle bir konuda henüz yeni olan makine için tekrardan yeni bir makine almaya gerek yoktur. Bu durum özellikle maddi açıdan kişiyi etkiler. Burada yedek parça ile makinanın hasarlı bölgesi yenilenip,  bakımı yapılır. Böylelikle yedek parça ile tekrardan makine eski haline döndürülür. Burada amaç doğru yedek parçayı kullanmaktadır. Beyaz eşya yedek parça bulmakta, eşyaya uygun bir parça olması gerekir ve hasarlı alana uygun bir çalışma yapıldığı zaman problemlerde ortadan kalkıp, eşya sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam eder.

Genel olarak buzdolabı yedek parça bulurken kapak, buzluk kapağı, buzluk derece ayarı veya motor parçası gibi parçalar aranır. Çünkü genel olarak buzdolabı kullanımında yedek parça bu konuda ihtiyaç duyulan bir durumdur. Yedek parça kişinin servisinde de bulunabilir ya da servisin başka bir yerden getirmesi ile de sağlanabilir. Burada günlük yaşantımızı kolaylaştıran eşyaların uygun parçalarla yeniden kullanımına kazandırılması gerekir. Bununla birlikte gerekli iletişim yolları ve gerekli hizmetlerle doğru hizmet sağlanır.

Fırın yedek parça problemi ise genellikle fırında sıklıkla hamur işi yapımı ve ısı derecesinin fazla arttırılması, gereksiz ısı kullanımı gibi sebeplerden dolayı oluşan problemlerdir. Burada fırın yedek parçası aranırken genel olarak fırının kapağının bakımının yapılması, fırının motor yağının tazelenmesi ve fırının derece ayarlarındaki bir parçalar olmak üzere çeşitli bakımlar yapılır.

Hasarlı bir beyaz eşyayı kullanmak yerine, yedek parçası ile yeniden tamamlanmış beyaz eşyayı kullanmak ailemizle de de daha fazla vakit geçirmemize neden olur. Çoğu zaman problemli beyaz eşya kullanırken, sürekli başında beklemek sorun olur. Fakat eşyanın yerine uygun parçası bulunduğu zaman, böylece diğer işler ile ilgilenirken de beyaz eşya sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam eder. Ve sorunda çözüme kavuşmuş