Batman merkeze bağlı Kocalar köyüne giren kimliği belirsiz 8 kişilik bir grup köy sakinlerinin Batman’da bir düğüne gelmesini fırsat bilerek evlere dadandı. Son anda köy imamı tarafından fark edilen şahıslardan üçü yakalandı, diğer 5 kişi ise kayıplara karıştı.

Kocalar köyü sakinleri Batman’da bir düğün törenine katıldı. Bunu fırsat bilen 8 kişilik hırsızlık çetesi 2 otomobille köye gitti. Hırsızlar kimsenin olmadığı köyde ikişerli gruplara dağılıp evlere girdi. Bir çok eve dadanan hırsızlar amaçlarına ulaşamadan yakayı ele verdi.

İMAM CAMİ YOLUNDA HIRSIZLARI FARK ETTİ

Yatsı namazı için camiye ezan okumaya giden köy imamı hırsızları fark etti. Köy imamı düğün törenine katılanları ve jandarmayı arayarak durumu bildirdi. Çok kısa sürede köy sakinleri ve jandarma ekipleri köye geldi.

JANDARMA KÖYÜ ABLUKAYA ALDI

Hırsızlık olayının jandarmaya bildirilmesi üzerine köye giden jandarma ekipleri köyün etrafını sarıp adeta ablukaya aldı. Jandarmayı fark eden 5 hırsız izlerini kaybederken 3 kişi suçüstü yakalandı. Kaçan 5 kişinin peşine düşen jandarma ekipleri yakaladıkları 3 kişiyi gözaltına aldı.