Aydın’ın Köşk ilçesinde önceki gece köylülerin meydan dayağı attığı 3 şüpheliden biri serbest bırakılırken, diğer 2’sinin yoğun bakımda tedavi gördüğü öğrenildi.

Önceki gece Köşk ilçesine bağlı Kızılcaköy'de köylüleri tehdit edip silah çeken 5 kişi ile köylüler arasında çıkan tartışmada sağa sola silahla ateş eden şahıslar kaçmak istemiş, 3 kişiyi yakalayan köylüler öldüresiye dövmüştü. Köylüler şüphelileri güvenlik güçlerine teslim etmezken, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in devreye girmesiyle şüphelilere sağlık görevlileri tarafından olay yerinde müdahale edilmişti. Köylüler zanlıların sağlık kuruluşuna götürülmek istenmesi üzerine de tepki göstererek izin vermemişti. Köye gelen Savcı Zeki Polat’ın cami avlusunda ifade alma işlemlerini tamamlamasının ardından köy imamının da devreye girmesiyle olayın üzerinden 7 saat geçtikten sonra şüpheliler köyden çıkartılmıştı. Şüphelilerden Gökhan A. ambulansla, Serkan B. polis aracıyla, Engin B. ise jandarma aracı ile Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Yaralılardan Gökhan A. ve Serkan B. yoğun bakım servisine alındı. Gökhan A’nın burnu ve yüzündeki birçok kemiğin kırık olduğu tespit edilirken, Serkan B’nin ise vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri oluştuğu öğrenildi. Gökhan A'nın hafta içinde yüzü ve burnundaki kırıklar nedeniyle yeniden ameliyata alınacağı belirtildi. Hastanede ayakta tedavi edilerek Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edilen Engin B.’nin ise, sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olayın gerçek yüzü de gün yüzüne çıkmaya başladı. Geçtiğimiz yıl jandarma ekiplerinin 70 bin kök dişi Hint keneviri ele geçirdiği köyde şüphelilerin Hint keneviri aradıkları bildirildi. Daha önce de köyün üst bölgelerindeki ormanlık alanda birkaç kez görülen şüphelilerin köylüler ile karşı karşıya gelmesi üzerine olayların patlak verdiği ileri sürüldü.

Olayla ilgili konuşan Vali Kerem Al, köylülerin yakaladıkları kişileri linç etmek istemesinin doğru olmadığını belirterek, “Köyde ilk etapta gelen 5 kişiden 2’sinin kaçtığı ifade ediliyor. Köylüler yakaladıkları 3 kişiyi linç etmek istemiş. Darp edilen 2 kişinin hastanedeki tedavileri devam ediyor. Köylüler ve bu kişilerin ifadesinde linç edilmek istenen kişilerin köye Hint keneviri için geldikleri sanılıyor. Yaşanlar hepimizi çok üzdü. Köylü vatandaşlarımızın tahrik olduğunu düşünüyorum. Aydın’ımıza yakışmayan linç girişimi hiç hoş olmadı. Köy sakinlerinin yakaladıkları kişileri jandarmaya teslim etmeleri gerekirdi. Kayıp olduğu iddia edilen ve hastanede tedavileri süren kişiler ile köy sakinlerinin dinlenmesinin ardından olay tüm yönleriyle açığa çıkacaktır. Ancak şu ana kadar olayın etnik bir boyutunun olmadığı görülüyor. Çünkü linç edilmek istenen 3 kişiden sadece 1’i doğu kökenli” dedi.