Eşi ile boşanma davası devam ederken alkol alıp köye giderek buradaki evleri ateşe veren kızgın damat, mahkeme heyeti tarafından toplam 30 yıl 7 ay hapse mahkum edildi.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Paşa köyünde 16 Ağustos 2013 tarihinde 6 ev ve 3 samanlığın yakılması olayından sorumlu tutulan sanık Yakup Ö., Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına son kez çıktı.

Sanığın, eşi ile boşanma davası devam ederken boşanmalarından sorumlu tuttuğu kayınvalidesinin köyüne alkollü olarak giderek burada evi ateşe vermiş, çıkan yangın sonucu köyde 6 ev ve 3 samanlığın küle dönmüştü. Daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan sanık Yakup Ö. hakkında “kasten yangın çıkarma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konutta silahlı yağma, konutta geceleyin silahla yağma, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, silahlı tehdit ve silahla yağma” suçlarından Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Son kez mahkeme heyetinin karşısına çıkan Yakup Ö., Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından evleri yakmaktan dolayı 13 yıl 4 ay, silahla kapı kırmadan dolayı 2 yıl, silahla tehditten dolayı 3 yıl 9 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 6 yıl ve yağmaya teşebbüs suçundan 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu kapsamda Yakup Ö.’ye mahkeme heyeti tarafından toplamda 30 yıl 7 ay hapis cezası verildi.