Kredi notunun son derece önem arz ediyor olması, bankaların ilk olarak bu etmene dayanarak kredi veriyor olmasına bağlıdır. Herhangi bir bankaya kredi/kredi kart başvurusu yaptığınızda, o banka ilk olarak kredi notunuza bakmaktadır. Bu aşamadan sonra eğer kredi notunuz yüksekse sizlere dilediğinizi vermektedir. Eğer notunuz düşük seviyedeyse istekleriniz çok zor yerine gelecek veya hiç gelmeyecektir. Bu notların Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulması ve herhangi bir banka istendiği zaman ulaşabilmesi, bankalar adına harika bir sistem oluşturmuştur. Daha önceki zamanlar tüketiciler kredi notlarını öğrenemiyorlardı ancak findeks hayatımıza fişek gibi hızlı bir şekilde girip bunu değiştirdi. Artık findeks sayesinde kredi notu öğrenilebilir. Findeks kredi notu öğrenmek için tek yapmanız gereken TC Kimlik Numarası ile sorgulama yapmaktadır. Kredi notunuzu öğrenmeniz, istediğiniz krediyi alıp alamama durumlarınızı sizlere aktaracaktır.

Kredi notu son derece önemli bir kriterdir. Bankaların kişiye kredi vermeden önce kredi notunu kaynak alıp değerlendirmesi, kredi notunun önemini göstermektedir. Artık krediler, kredi notuna göre verilmektedir ve kredi notunuz ne kadar yüksekse kredi alabilme imkanınız da o kadar yüksektir. Aynı doğrultuda kredi notunuz ne kadar düşükse kredi alabilme imkanınız da o kadar düşüktür. Bu etmenin nasıl değiştiğini merak ediyorsanız sizlere çok kısa bir açıklamayla anlatmamız mümkündür.

Kredi notunuzu yükseltebilmek için, daha önce anlaşmalı olduğunuz bankadan aldığınız kredilerin/kredi kartlarının aidatlarını tam zamanında ödemelisiniz. Anlaşılan miktarları ödemeli ve hiçbir zaman bu ödemeleri aksatmamalısınız. Bankaları yormamalı ve ayarlandığı her koşulu sağlamalısınız. Bu sayede kredi notunuzu yükseltebilmeniz mümkündür. Kredi notunuzun düşmesi de ters orantıda bu mantığa dayanmaktadır. Eğer bankalara borcunuzu zamanında ödemez veya hiç ödemezseniz, kredi notunuz otomatikman düşmektedir. Kredi notu düşük olan kişilere de bankalar kredi verirken tereddüt içerisine girerler. Bu nedenle genelde onay çıkmayabilir. Eğer kredi notu sorgulamak veya bu konu hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız www.kredinotusorgulama.com adresinizi ziyaret edebilirsiniz. Kesinlikle işinize yarayacak onca bilgiyi burada bulabilirsiniz.