Kabataş’ta İETT otobüsünün çarpması sonucu taksinin altında kalarak ağır yaralanan üniversite öğrencisi Kübra Dere, bacağının kurtarılması için acil kan bekliyor. Kübra’nın bacağındaki kan dolaşımının yetersiz olduğunu ve ikinci bir operasyon geçirme ihtimali bulunduğunu söyleyen abisi Mevlüt Dere, "Bacağını kurtarabilme ihtimalleri çok düşük. Acil B RH+ kana ihtiyacımız var" dedi.
Kabataş’ta geçtiğimiz gün meydana gelen kazada, İETT otobüsünün çarpması sonucu taksinin altında kalan İstanbul Üniversitesi Muhasebe Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Kübra Dere’nin Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor. Kübra’nın kazadan sonra yeniden dikilen bacağının ise kan dolaşımının yeterli seviyede olmaması nedeniyle kesilmesi gündemde.
Kübra’nın yeniden ameliyat olma ihtimalinin bulunduğunu söyleyen ağabeyi Mevlüt Dere, "ACİL B RH + kana ihtiyacı var. Doktorlar bacağını kurtarıp kurtaramayacakları konusunda net birşey söylemiyor. Kurtarabilme ihtimaller düşük seviyede şu anda. Acil kana ihtiyaç var" dedi.
Kaza sırasında Kübra ile birlikte olan bir diğer ağabeyi Fahri Dere ise vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Doktorlar düşük bir ihtimalle ikinci bir operasyonla ayağı kurtarabileceklerini söylediler. Ancak kana ihtiyacımız var. Sadece Kübra için değil diğer gruplardan da insanlar gelip kan vermeliler. Birçok hasta kan bekliyor. İnsanlarımız bence gelsinler her yerde hastalar bekliyorlar kan versinler" diye konuştu.
(İHA)