Mersin'de derdini anlatmak için geldiği belediyede, belediye başkanı ile görüşemediğini öne süren bir kişi, kucağında 1 yaşındaki çocuğuyla, 5 katlı bir binanın penceresinden intihara kalkıştı.

İddiaya göre, bugün öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediye binasına gelen Turan T. (31), belediye başkanı ile görüşmek istedi. Ancak belediye görevlileri başkanın binada olmadığını belirterek görüşmenin mümkün olmayacağını söyledi. Bunun üzerine maddi sıkıntıları olduğu ileri sürülen şahıs, kucağında 1 yaşındaki kızı İnci ile birlikte belediyenin karşısındaki 5 katlı bir binanın penceresine çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polislerin ikna çabalarını karşılıksız bırakan Turan T., belediye yetkilileriyle görüşmek istediğini, aksi taktirde kendisini kızıyla birlikte aşağı atacağını söyledi.

Olayı haber alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, şahsın bulunduğu binaya çıkarak Turan T. ile görüştü. Ertan, eyleminden vazgeçmesini istediği Turan T.’ye, belediyeye gelerek kendisiyle çok rahat görüşebileceğini belirtti. Pencere önünde Belediye Başkanvekili ile polisin ikna çabaları sürerken, itfaiye ekipleri de yere branda gerdi. Caddede toplanan kalabalık ise olup biteni korku dolu gözlerle izledi. Devam eden ikna çabaları sırasında, "Tek istediğim Belediye Başkanı ile görüşmekti. Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Neden beni görüştürmediler?" diyen Turan T.’nin dalgınlığından faydalanan polis, şahsı, kucağındaki çocukla birlikte yakalayarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ağlayan minik kız çocuğunu da, binada bulunan bir bayan görevli avutmaya çalıştı. Sağlık görevlileri tarafından iğneyle sakinleştirilen Turan T. ise, daha sonra polis tarafından binadan indirilerek hastaneye götürüldü. Turan T., binadan çıkarıldığı sırada, maddi sorunları olduğu için belediye başkanı ile görüşmek istediğini söyledi.