Antalya’da, küçük bir çocuğun çakmakla oynaması sonucu çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi. Yangını çıkaran çocuğun uyuyan ağabeyini uyandırması olası bir faciayı önledi.

Edinilen bilgiye göre, yangın saat 9.40 sıralarında Kepez ilçesi Atatürk Mahallesi’ndeki Birlik Sitesi’nde bir dairede çıktı. Ahmet ve Birgül Ülgün çifti sabah işlerine gitmek üzere evden ayrıldı. Çiftin 6 yaşındaki çocukları K.Ü ve 17 yaşındaki K.Ü evde kaldı. Küçük K.Ü, ağabeyi uyuduğu sırada odasında çakmakla oynayarak yangın çıkardı. Dumanları gören çocuk hemen yan odada uyuyan ağabeyini kaldırdı. İki kardeş hızla kendilerini daireden dışarı attı.

Apartman sakinlerinin itfaiyeye haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Yangında ev kullanılamaz hale gelirken, bina sakinleri panik yaşadı.

Büyük korku yaşayan ve gözyaşlarına boğulan 6 yaşındaki K.Ü ise işyerinden gelen annesi tarafından sakinleştirildi. Anne Birgül Ülgün, eşi Ahmet Ülgün’e sarılarak gözyaşı dökerken, bir süre sonra baygınlık geçirdi.

Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.