Sömestr tatili için geldiği Uludağ’da annesi ile birlikte yaptıkları kızağın devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki küçük Elif’in ön otopsi raporunda kırılan kaburga kemiğinin yol açtığı iç kanama sonucu öldüğü ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, kaza, dün öğle saatlerinde kış turizminin gözde merkezi Uludağ’daki ikinci gelişim bölgesinde meydana geldi. Sömestr tatili sebebiyle İstanbul’dan anne ve kız kardeşi ile birlikte Uludağ’a kayak yapmaya gelen 7 yaşındaki Elif Uymuşlar, annesi Ceyda Uymuşlar ile beraber bindiği kar kızağından düşerek yaralandı. Küçük kız ambulans helikopterle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Matematik öğretmeni olan anne ise yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.
Küçük Elif’in sır ölümü ile ilgili savcılık alarma geçti. Jandarma kazanın yaşandığı pistte inceleme başlattı. Yapılan ön otopsi raporunda küçük kızın kızaktan düştükten sonra kırılan kaburga kemiğinin vücudunda yol açtığı iç kanama sonucu öldüğünü belirledi.
Olayla alakalı soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.
(İHA)