Küçükçekmece’de aracına yanlışlıkla kartopu atan çocukları taksisiyle kovalayan sürücü, 11 yaşındaki çocuğun ölümüne neden oldu. Taksiciden korkup E-5 Karayolu’na kaçan küçük çocuk, bir aracın altında kalarak feci şekilde hayatını kaybetti.

İddiaya göre, 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ ve arkadaşları Tevfikbey Mahallesi’nde kartopu oynarken, attıkları kartopu yanlışlıkla bir taksiye isabet etti. Duruma sinirlenen sürücü, araçla çocukları kovalamaya başladı. Bu sırada Yusuf’un arkadaşları sağa sola kaçışarak kurtuldu. Ancak ters yöne giren taksici, Yusuf’u kovalamaya devam etti. Taksicinin korkusuyla koşmayı sürdüren küçük çocuk E-5 Karayolu’na çıktı. Yan yoldan bariyerleri aşıp ana yola çıkan çocuğa, Avcılar istikametinde seyreden bir araç çarptı. Yaklaşık 30 metre sürüklenen Yusuf, feci şekilde hayatını kaybetti. Küçük Yusuf’a çarparak ölümüne neden olan araç ile çocuğu kovalayan taksici olaydan sonra kaçtı. Yusuf’a çarpan aracın plakasının olay yerinde düştüğü belirtilirken, plakadan şahsın adresini belirleyen polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Küçük Yusuf’un Sefaköy Merkez Camii Morgu’ndan cenazesini teslim alan baba Ertekin Özdağ, “Taksiye kartopu atıyorlar. Taksi bunları kovalamaya başlıyorlar. Evin önünden itibaren önüne kattığı çocukların bir kısmı sağa sola kaçıyor, ama oğlum kaçamıyor. Taksi ters yönde ilerliyor. Oğlum oradan E-5 yan yola kaçıyor. Yan yolu aşıyor, E-5’in ana yoluna, araçların geldiği istikamete koşuyor. Topkapı istikametinden gelen bir araç oğluma çarpıyor. Oğlum 30 metre sürükleniyor” dedi.

Çarpan sürücünün adresinin tespit edildiğini belirten acılı baba, “Plakası olay yerinde düşmüş. Taksicinin bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yusuf’un cenazesi ise son kez helallik alınması için evinin bulunduğu sokağa getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında anne Meryem Özdağ, Yusuf’un kız kardeşi Fatmanur, birlikte kartopu oynadığı amcasının oğlu Ufuk ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Taksi sürücüsüne tepki gösteren bir aile yakını ise, “Taksici vicdanı rahat uyudu mu? Mevlam ona aynı ölümü versin. Kartopu oynarken gelmiş. Bir can bu kadar basit mi? Bariyerlere kadar peşinden son gaz gidiyor. Çarpan sürücüyü bu kadar suçlamıyorum. Ama peşine düşen taksicinin cezasını rabbim versin” dedi.

Yusuf’un cenazesi, evinin önünde helallik alınmasının ardından, defnedilmek üzere memleketi Sinop’a götürüldü.