İstanbul Küçükçekmece’de çıkan yangında hayatını kaybeden 6 kişinin kimlikleri belirlendi. CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Ferit Mevlüt Aslanoğlu, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Florya Caddesi Çaylak Sokak üzerinde yer alan 4 katlı bir binanın asma katında çıkan yangında hayatını kaybeden 5’i çocuk 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Ölenlerin isimlerinin "Aylin Bahçi, Hilal Bahçi, Ömer Bahçi, Elif Erten, Nisa Nur (7 aylık) ve Fatma Gül" olduğu öğrenildi.

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan CHP İstanbul Milletvekili Çelebi, yaşanan facianın çok üzücü olduğunu belirterek, “Üzücü bir durum. Gerçekten facia, öyle söylemek gerekiyor. Oluş şeklini bilmediğimiz için şu aşamada fazla analiz yapmayı doğru bulmam; ama çocukların olması, bir ailenin tamamen yok olması çok acı” dedi.

Çelebi, bir gazetecinin, “Olayla ilgili bir ihmal söz konusu mu?” şeklindeki sorusuna ise, “Bununla ilgili erken yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak bu tür facialar İstanbul’da yoğun bir şekilde devam ediyor. Bazen gaz zehirlenmesi, bazen yangın. İtfaiyenin ne kadar sürede gelip gelmediğini bilmiyorum. Bunu arkadaşlarla değerlendireceğiz. Giden canlara yazık olmuştur. Ölenlere rahmet diliyorum. Kalanlara baş sağlığı diliyorum. Bölgenin milletvekilleri olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bir ihmal veya eksiklik varsa bunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YENİAY OLAY YERİNE GELDİ

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, “Maalesef zehirlenme suretiyle hayatlarını kaybettiklerini öğreniyoruz. Burada bir anne, annenin iki çocuğu ve onun dışında iki farklı aileden 3 çocuk var. Üç aileye mensup toplam 6 kişi vefat etti” dedi.

Olayın bir patlamadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusu üzerine Yeniay, “Hayır, herhangi bir patlama söz konusu değil. İtfaiyenin de verdiği bilgide, oradaki çek-yat üzerinde muhtemelen bir sobasının düşmesi ve o vesileyle de bir köşesinin tutuşması sonucu yangının çıktığı ve boğulmanın gerçekleştiği ifade ediliyor. Herhangi bir patlamanın olduğu bulgu olarak söz konusu değil” diye yanıtladı.

Olay sırasında 2 çocuğun son anda kaçarak kurtulduğunu ifade eden Yeniay, “Aslında orada iki çocuk daha var. Orada 7 çocuk olduğu ifade ediliyor. İki çocuk kaçabilmiş. Burası dubleks bir daire üst kat ile çatı arası. İnce uzun bir koridor ve sonunda bir odayla buluşuyor. Kapı ağzında bulunması dolayısıyla kaçamamışlar” şeklinde konuştu.

Çelebi, Aslanoğlu ve Başkan Yeniay, burada yaptıkları incelemelerin ardından cenaze yakınlarına baş sağlığı dileyerek olay yerinde ayrıldı.