Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın yaklaşık 150 dönümlük buğday tarlasını küle çevirdi.

Edinilen bilgiye göre, Kulp ilçesine bağlı Ünal köyü ve civarında henüz belirlenemeyen bir neden dolayı yangın çıktı. Yangının rüzgarın etkisiyle aniden büyümesiyle Ünal köyü sakinleri, itfaiyeye haber verdi. Köylüler itfaiye ekipleriyle birlikte yangını söndürmeye çalıştı. Rüzgarın etkisi ve ekiplerin yetersiz kalması sonucu 150 dönümlük buğday tarlası kül oldu.

Yangında tarlası zarar gören çiftçilerden Mehdin Yerlikaya, "Biz Ünal köyündeydik, bize telefon açtılar, tarlalara yangın girmiş diye. Bizde hemen yangının çıktığı yere geldik. Köylülerimiz civar köylerdeki vatandaşlar traktörleriyle yangını söndürmeye çalıştılar. Kulp ilçesinde, itfaiyeler gelip yangını söndürmeye çalıştı. Zararımız çok oldu, daha biçmediğimiz buğday tarlalarımız yandı. Allah daha büyük musibetlerden bizi korusun" dedi. Köy muhtarı Mehmet Güneş ise, "Biz köydeydik misafirlerimiz vardı. Telefon geldi ve buğday tarlamızın yandığı ve acil olarak gelmemizi istediler. Olay yerine gittik. İtfaiye ekipleri ve köylülerin yoğun çabasıyla yangın söndürüldü. Ancak 150 dönüme yakın tarla kül oldu. Bizim tarım sigortalarımız yok. Yangın sebebi tahminlerimize göre tarlalarımızın içinden geçen yüksek gerilim hattında kaynaklanmaktadır. Devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.

Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.