Kurban Bayramı öncesi kalpazanlara yönelik 8 ilçede düzenlenen operasyonda 360 bin 100 TL sahte para ele geçirildi. Operasyon anları polis kamerası tarafından görüntülenirken, operasyon kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi kalpazanlara yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından ekipler, 2 Ekim 2013 tarihinde İstanbul’da 8 ilçede 17 ikamet ve işyerinde baskın düzenledi. Operasyonda bin 541 adet 100 TL’lik ve bin 7 adet 200 TL’lik olmak üzere 360 bin 100 TL sahte para ele geçirildi. Bu sırada operasyon anları ise polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, polisin adreslerde yaptığı aramalar, ele geçirilen sahte paralar görülürken, olayla ilgili aralarında çete lideri K.A.’nın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Sahte para basmak ve piyasaya sürmek” suçlarından hazırlanan soruşturma evraklarıyla birlikte bugün adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, suç örgütüne daha önce 17 ayrı operasyon yapıldığı 2 yıl sürdürülen planlı çalışmalar sonucu bu son operasyonla birlikte şebekenin tamamen çökertildiği ve toplam 1 milyon 44 bin 820 TL sahte para ele geçirildiği kaydedildi. Ayrıca daha önceki operasyonlarda kuryelik yaptığı ifade edilen 21 şahıstan 14 kişinin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandıkları belirtildi.