Konya'da polis, pazarlarda besicileri tek tek ziyaret ederek sahte para ve dolandırıcılıklara karşı uyardı. Güven timlerinin bir kısmı da pazarlarda çaycı, köfteci ve tatlıcı gibi görevlendirildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı birimler kent merkezinde kurulan 6 farklı kurban pazarını tek tek ziyaret ederek besicileri uyarıyor. Besicileri sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendiren polisler, şüphe durumunda kendilerine haber verilmesini istiyor. Aynı zamanda Konya'nın kent merkezinde görevli çok sayıda sivil ekiplerden oluşan güven timleri de pazarlarda görev yerlerine yerleştirdi. Tatlıcıdan, köfteciye, çaycıdan, besiciye kadar bir çok alanda görev alan sivil polisler, pazarlarda gelişebilecek olaylara anında müdahale etmeyi planlıyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, özellikle kurban pazarlarında en çok dolandırıcılık ve sahte para olaylarının yaşandığını belirterek, "Aylarca besleyip hayvanlarını dolandırıcılara kaptırmamak için besicilerimizi uyarıyoruz. Her hangi bir durumda irtibat numaraları bırakıyoruz. Bu numaralardan bizlere hemen ulaşacaklar, bizde müdahale edeceğiz" dedi.