Tokat’ın Turhal ilçesinde yaz Kur’an kursuna giden öğrencinin ailesi, çocuklarının imam tarafından darp edildiğini iddia etti.

Edinilen bilgiye göre; Turhal’da yaz Kur’an kursuna giden Turhal Anadolu İmam Hatip Orta Okulu Öğrencisi İnanç Polat (12), kursta bir arkadaşı ile tartışarak kavga etti. Kavganın uyarılara rağmen birkaç kez devam etmesi nedeni ile iddiaya göre imam K.Z. sinirlenerek öğrencinin sırtına ve kalça kısmına vurdu. Aile ise çocuklarının darp edildiği gerekçesiyle Turhal Polis Merkezi’de ifade vererek doktordan aldıkları muayene raporu ile şikayetçi oldu.

İnanç Polat, bir arkadaşı ile kavga ettiklerini ve imamın kendisini uyararak tahta cetvel tarzında sopa ile sırtına vurduğunu ileri sürdü. Anne Kübra Polat ise oğlunun astım hastası olduğunu ifade ederek, yaşananları tasvip etmediğini kaydetti. Gerekli yerlere şikayette bulunduğunu ifade eden anne Polat, davacı olduğunu söyledi.

Turhal Binevler Mehmet Akif Ersoy Cami ve Kur’an Kursu İmamı K.Z. ile ilgili şikayet üzerine hakkında Tokat Müftülüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ise, olayın gerçek olup olmadığı konusunda inceleme başlatıldığını kaydetti.