Kuşadası’nda, 16 Şubat 2014 tarihinde kimlik sorduğu şüpheli bir şahıs tarafından vurularak yaralanan ve tedavi gördüğü Aydın’daki hastanede şehit olan polis memuru Fuat Kaplan (38) Kuşadası’nda toprağa verildi.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, Değirmendere Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Şehit Fuat Kaplan için Kuşadası Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Jandarma Bölge Komutanı İbrahim Aydın, Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Temel Turan, Söke Kaymakamı ve Kuşadası Kaymakamvekili Mehmet Demirezer, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Aslan, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal ile birlikte mesai arkadaşları ile binlerce kişi katıldı. Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın konuşmasının ardından dualar okunarak, eller üzerinde taşınan şehit polisin cenazesi, Kuşadası Hanım Camii’ne getirildi.

Törende şehit polisin annesi Nursel Kaplan, kardeşi Mesut Kaplan, eşi Nihal Kaplan ile çocukları Rüzgar ve Çınar Kaplan güçlükle sakinleştirildi. Yakınları ve mesai arkadaşları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan şehidin tabutuna sarılan eşi Nihal Kaplan, "Canım seni çok seviyorum. Neden beni bırakıp gittin" diyerek ağladı. Anne Nursel Kaplan da tabuta sarılarak "Babana selam söyle oğlum. Hani sen bana şaka yapacaktın, çıkıp gelecektin" dedi. Cenaze namazının ardından Ferhat Kaplan, Kuşadası Adalızade Mezarlığı’nda merhum polis memuru babası Ali İhsan Kaplan’ın yanında toprağa verildi.

OLAY

Kuşadası'nda 16 Şubat'ta şüpheli kişi olduğu ihbarı üzerine adrese giden 2 polis, yakalamak istedikleri H.A'nın tabancayla ateş etmesi sonucu yaralandı. Saldırgan elinden yaralanan polis memuru Orçun Ekşioğlu tarafından etkisiz hale getirildi. Kuşadası Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan polis memuru Orçun Ekşioğlu dün taburcu edilirken Fuat Kaplan sabaha karşı şehit oldu.