Kuşadası'nda, şüpheli bir şahıs, kendisine kimlik soran polisi vurdu. Olaya müdahale eden polisler de şüpheli şahısı vurdu.

Kimlik kontrolü görevini yapan resmi üniformalı iki polis memurunun şüphelendiği şahıs, polisin elinden kaptığı silahla dehşet saçtı. Bir polis memuru ağzından ve karnından vurulurken, şüpheli şahıs da çıkan çatışmada kasık bölgesinden vurularak yaralandı. Olayın ardından, şehrin göbeğinde polis vurulmasına tepki gösteren vatandaşlar şüpheli şahısı linç etmeye kalktı.

Alınan bilgilere göre, şüpheli şahıs anonsu alan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Amirliğine bağlı ekibi, devriye aracıyla İnönü Bulvarı üzerinde yürüyen Hasan A. (35) isimli şüphelinin önünü kesti. Kimlik kontrolü yapmak isteyen iki polis memuru araçtan iner inmez birinin belindeki silahı kapan zanlı Hasan A. ile silahı geri almak isteyen polis memurları arasında arbede çıktı.

Polis memuru Fuat Kaplan (38) ardebe sırasında patlayan silahtan çıkan iki kurşunla ağzından ve karnından ağır şekilde yaralandı. Zanlı Hasan Aydın da devam eden boğuşmada ateş alan silahtan çıkan iki kurşunla kasığından yaralandı. Bu sırada olayda yara almayan Orçun Eskicioğlu isimli polis memuru zanlının elindeki silahı almayı başardı. Bu arada olay yerine toplanan vatandaşlar Hasan Aydın isimli zanlıyı linç etmeye kalktı.

Olay yerine yetişen polis ekipleri Hasan Aydın’ı linç olmaktan kurtarırken, ağır yaralanan polis memuru Fuat Kaplan ile zanlı Hasan Aydın Kuşadası Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Fuat Kaplan, Söke Devlet Hastanesine sevk edildi. Ancak durumu ağırlaşan polis memuru Fuat Kaplan, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Fuat Kaplan’ın hayati tehlikesi devam ediyor.