Eskişehir’de ‘Küspe İhalesi’ tartışması sonucunda 2 kişinin ölümüne 1 kişinin ise yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen sanığın yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Duruşmada, olaydan 38 gün firar ettikten sonra teslim olan tutuklu sanık Hasan Hüseyin B. ile olayda hayatını kaybeden Hüseyin Cenik ile Hüseyin Salihoğlu’nun yakınları hazır bulundu. Sanık avukatı, olayda kullanılan tabancayı duruşma salonuna getirerek mahkeme heyetine teslim etti. Tabancayı teslim eden avukat, sanıkların ölümüne neden olan kurşun çekirdekleri ile tabancada bulunan kurşun çekirdeklerinin incelenmesini talep etti.

Duruşma da ifade veren Hasan Hüseyin B. olaydan dolayı pişman olduğu belirterek, ifadesine şu şekilde devam etti;

“Hasan Hüseyin B. O gün içki içtik. İçki bittiği için şehir merkezine gelip yeniden içki aldık. Yanımıza daha sonra hayatını kaybeden Hüseyin Cenik ile Hüseyin Salihoğlu geldi. Onlarla da içmeye başladık. Hiçbir sorun yoktu. Güzel sohbet edip konuşuyorduk. Hüseyin Cenik bana bir ara Şeker Fabrikası'nda küspe ihalesine gireceğini söyledi. Ben de karışmayacağımı, girmesini söyledim. Hüseyin Cenik bir ara yanağımı sıktı. Kavga olacağını anladığım için oradan uzaklaşmak istedim. Arkamı dönüp giderken arkamdan sert bir cisimle vurdular. Bir kişi daha sonra arkamdan sarıldı. Tabancam olduğunu fark ettiler. Hüseyin S. daha sonra ‘Sık bunun kafasına dayı’ dedi. Ben de korktuğum için tabancayı çıkartarak sağa sola ateş ettim. Olayların bu şekilde olmasını istemedim, pişmanım. Olay sonrasında İbrahim K. ile Ali Osman K.’ın kullandığı otomobile binerek köyün yakınında bulunan Kanal boyunda indim ve 38 gün sonra teslim oldum. Çünkü bundan 3 yıl önce ailemden 6 kişi öldürüldü. Çocuklarıma bir şey yapmalarından korktuğum için teslim olmadım.”

Olayda yaralanan İbrahim K. ise tanık olarak dinlendi. Olayın bir anda geliştiğini dile getiren İbrahim K. ise ifadesinde şunları söyledi:

“Biz, olay günü yaralanan İbrahim K. ve Hasan Hüseyin B. ile içiyorduk. Daha sonra yanımıza Hüseyin Cenik ile onun yanında bulunan ismini bilmediğimi bir kişi geldi. Hüseyin Cenik, ‘Ben Şeker Fabrikası'na çalışmaya gideceğim’ dedi, Hasan Hüseyin B. ise ‘git ben karışmam’ dedi. Biraz süre geçtikten sonra Hüseyin Cenik, Hasan Hüseyin B.’in üzerine atladı. Hüseyin Cenik saldırınca, yanında bulunan kişi de Hasa Hüseyin B.’ye tekme atmaya başladı. Olayı sakinleştirmek için araya girdim. Bu sırada Hüseyin Cenik’in tabancasından çıkan kurşunla elimden yaralandım. Daha sonra Ali Osman K. beni hastaneye götürürken Hasan Hüseyin B. de otomobile bindi. Bir süre gittikten sonra indi.”

20 Eylül 2013 tarihinde Muttalip beldesinin Koyunlar mahallesi çıkışında meydana gelen olayda; Hasan Hüseyin Böyüt (42), Hüseyin Cenik (41), Hüseyin Salihoğlu (33) ve İbrahim Karakaş (41) birlikte içki içmeye başlamış, daha sonra arkadaşlar arasında küspe ihalesi nedeniyle tartışma başladığı iddia edilmişti. Çıkan tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle, Hasan Hüseyin Böyüt, tabanca ile yakın mesafeden arkadaşlarına ateş açmış, Hüseyin Cenik ve Hüseyin Salihoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş, İbrahim K. ise elinden yaralanmıştı. Olaydan sonra kaçan ve 38 gün firar eden Hasan Hüseyin B. daha sonra teslim olmuştu.