Kütahya'da bir kadın, çay bahçesinde köpeğinin elektrik çarpması sonucu öldüğünü iddia ederek işletme sahibinden şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre, özel bir firmada çalışan Esme Kalender isimli kadın, 8 aylık olan Bella isimli köpeğini de yanına alarak 3 arkadaşıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki çay bahçesine oturmaya gitti. 3 arkadaş sohbet ederken, Bella isimli köpek çevrede oynamaya başladı. Bir süre sonra elektrik akımına kapılan köpek telef oldu. Esma Kalender, "Evladım gibi sevdiğim köpeğim ihmal sonucu öldü. Olay anında park işletmecileri, aydınlatma direğinde elektrik kaçağı olduğunu ve o bölgeye yaklaşmamamızı söyledi. Ona rağmen Bella'nın çığlıklarına dayanamayıp yanına yaklaştım. O sırada Bella canı yandığı için elimi ısırdı ve bir kaç dakika sonra da hayatını kaybetti. Durumu polise bildirerek şikayetçi olduk.Her gün yüzlerce kişinin oturup çay için sohbet ettiği bir parkta böyle bir ihmal olabilir mi?" diye konuştu.

Esma Kalerder'in arkadaşı Ayaz Uğurlu da, olayı adli mercilere taşıdıklarını belirterek, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Uğurlu, olaydan bir gün sonra elektrik kaçağı olan bölgenin normale döndüğünü öğrendiklerini ifade etti.

Parkın, belediyeye ait olduğunu ancak işletmesinin özel bir firma tarafından işletildiğini öğrenildi. Bu arada, olayla ilgili olarak işletme yetkilileri ise, herhangi bir açıklamalarının söz konusu olmadığını dile getirdiler.