İstanbul Maltepe’de içerisinde 100 bin liralık sigara bulunan dağıtım aracı maskeli ve silahlı 4 kişi tarafından soyuldu. Kaçtıktan bir süre sonra sigaraları kendi arabalarına yükleyen soyguncular, dağıtım aracını bırakıp kayıplara karıştı.
Olay, Maltepe Esenkent’te bulunan bir marketin önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Esenkent’te bir markete sigara getiren 34 GB 22 49 plakalı sigara dağıtım aracı maskeli 4 kişi tarafından gasp edildi. Araç sürücü Mert Mevlüt Çakıcı ve araçta bulunan bir kişiyi silahla etkisiz hale getiren zanlılar, daha sonra içerisinde 100 bin liralık sigara bulunan araçla kaçtı. Zanlılar Maltepe Gülensu Altın Sokak üzerinde aracı durdurarak içindeki sigaraları kendi araçlarına yükleyip kayıplara karıştı. Zanlılar sokak üzerinde terk ettikleri dağıtım aracındaki güvenlik kameralarını bantla kapattıkları görüldü. Olay yerinde inceleme yapan polis, market sahibi ve sigara aracının sürücüsünü ifadelerinin alınması için polis merkezine götürdü.
Öte yandan, ismini vermek istemeyen şirket çalışanı, “Markette sipariş alırken gri renkli bir araçla 4 kişi geldi. Yüzlerinde maske ve ellerinde silahları vardı. ‘Size bir şey yapmak istemiyoruz, aracın anahtarlarını verin’ dedi. Aracın anahtarlarını alarak sigaralar ile birlikte kaçtılar” dedi.
(İHA)