İstanbul Kartal’da müşteri gibi girdiği kuyumcuda silahını doğrultup 2 adet bilezik çalan hırsız güvenlik kamerasına yakalandı.
Olay, 25 Haziran tarihinde Kartal Gümüşpınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, müşteri gibi kuyumcuya gelen Y.K.(27), bir süre içerde oturduktan sonra işyeri sahibine silahını doğrulttu. Silah tehdidiyle 2 adet bilezik çalan zanlı daha sonra kaçtı. Yaşanan soygun anı işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde zanlının sakin bir şekilde içeri girip, oturduğu görülüyor. Bir süre işyeri sahibiyle konuşan zanlı, ardından silahını çıkartıyor. İşyeri sahibine silahını doğrultan zanlı, altınları istiyor. Vitrine yönelen işyeri sahibi ise zanlıyı ikna etmeye çalışıyor. Bir süre soyguncuyu ikna etmeyi sürdüren işyeri sahibi daha sonra vitrinden 2 adet bileziği alarak soyguncuya veriyor. Bilezikleri alan soyguncu hızla kaçarken, işyeri sahibi de peşinden koşuyor. Daha sonra tekrar içeri giren işyeri sahibi telefonla olayı haber veriyor.
Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, hırsızlık zanlısı Y.K. Kartal’da yakalandı. Olayda kullanıldığı düşünülen 1 adet ruhsatsız tabanca ile gasp ettiği 2 adet bilezik de ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)