Diyarbakır Çermik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır'da girdikleri kuyumcuları soyan karı koca ile birlikte çalıştıkları çeteyi çökertti.

Bölgede kuyumcuların korkulu rüyası haline gelen kadınlı erkekli hırsızlık çetesi, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır'da çok sayıda kuyumcuda yaşanan hırsızlık olayını araştıran polis ekipleri, son olarak Siverek ilçesinde iki kuyumcuda yaşanan hırsızlık olayı ile Çermik ilçesinde yaşanan hırsızlık olayının faillerinin aynı olduklarını tespit etti. Polisin yaptığı araştırma sonucu, kadın ve erkeklerden oluşan çete üyelerinin altın alma bahanesiyle girdikleri kuyumcudan el çabukluğu marifetiyle altın çaldıkları kamera kayıtlarına takıldı. Çermik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızlık olayına karışan aracı takibe aldı. Araçta bulunan 3'ü kadın 5 şüpheli şahsın sorgusunu yapan polis, zanlıların Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerindeki altın hırsızlığı olayına karıştıklarını kamera kayıtlarından tespit etti.

Başkası adına düzenlenen nüfus cüzdanı ile yakalanan T.G., N.G. ve S.A. Çermik'te çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, K.A. ise Siverek Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Hakkında yeterli delil bulunmayan Z.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.