İzmir'in Gaziemir ilçesinde soygun için geldikleri kuyumcuyu yaraladıktan sonra kaçan zanlılar polis tarafından yakalandı.

Olay, dün Sarnıç Semti Büyük Menderes Caddesi Numara 18/B'deki kuyumcuda saat 14.30 sıralarında meydana gelmişti. Pompalı tüfek, bere ve eldivenli 2 kişi, Ahmet Sayıner ile kardeşi Aykut Sayıner'in bulunduğu kuyumcuyu soymak istedi. Soyguncu, içerideki altınların elindeki çantaya konulmasını istedi ancak iki kardeş direndi. İşyeri sahibi iki kardeşin direnmesi üzerine kuyumcudan hiçbir şey alamayan iki saldırgan, kardeşlerden Aykut Sayıner'i pompalı tüfekle yaralayıp kaçtı.

Olaya karıştığı belirlenen şahıslar, polis ekiplerinin başlattığı geniş çaplı operasyon sonucunda yakalandı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle, içeri girdiği belirlenen Gökhan M. (27) ve Levent G. (30) kaçtıkları ormanlık alanda yakalandı. Yapılan sorgulamanın ardından olaya 2 kişinin daha karıştığı belirlendi. Olay mahalline gelmek için kullandıkları araçta, 2 zanlının daha bulunduğu anlaşıldı. Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesi girişinde, trafik kontrolü yapan polis ekiplerine yakalanan Ömer E. (26) ve Diyar Ö. (25) de ele geçirildi. Karakolda götürülen zanlılar yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Polis ekipleri tarafından, zanlıların daha önce çeşitli suçlardan çok sayıda kayıtları olduğu belirtildi.