Adana’da 2 kişi, bir kuyumcu dükkanının camını taş atarak kırıp vitrindeki altınları çalmak istedi. Kuyumcunun, camı kıramayan soyguncuları silahla kovalaması ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Olay, Yüreğir ilçesi, Dedekorkut Mahallesi, Çukurova Caddesi’ndeki Huzur Kuyumculuk’ta meydana geldi. İş yerinin yanındaki sokağa otomobil ile gelen 3 kişiden 2’si araçtan indikten sonra yanlarında getirdikleri taşla kuyumcu dükkanının camını kırıp vitrindeki altınları çalmak istedi. Ancak cam kırılmayınca zanlılar altınları alamadan kaçtı. Bu sırada kuyumcu Mehmet Haşim Diner (32) tabancasıyla soyguncuları kovalamaya başladı. Soyguncular ara sokakta kendilerini bekleyen otomobile binip kayıplara karıştı. Bu anlar ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Kuyumcunun durumu bildirmesiyle olay yerine gelen polis, geniş çaplı araştırma başlattı.

DAHA ÖNCE SOYGUN OLUNCA CAMLARINI DEĞİŞTİRDİ
Soyguncular 28 Ocak 2013 tarihinde de aynı kuyumcu dükkanının vitrin camını kırdıktan sonra vitrindeki 23 bin liralık altını çalıp kayıplara karışmıştı. Polis ise olaydan sonra zanlıları başka kuyumcuya altınları satarken yakalamıştı.
Kuyumcu Mehmet Haşim Diner, soygundan sonra iş yerine çift cam taktırarak saldırılara karşı önlem aldığını, bu nedenle camın kırılmadığını söyledi.
(İHA)