Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, hırsızların bir kuyumcu dükkanını uzun namlulu silahlarla soyması kameralara yansıdı. Uzun namlulu ve maskeli soyguncular 3,5 kilogram altını çalarak kayıplara karıştı.
Olay, geçtiğimiz günlerde merkez Bağlar ilçesi Nüket Çoşkun Caddesi’nde bulunan kuyumcuda meydana geldi. İkisinin elinde uzun namlulu birinin de elinde tabanca bulunan yüzleri maskeli 3 kişi kuyumcuya girdi. Soygunculardan biri tezgahın üzerine çıktıktan sonra diğeri elindeki uzun namlulu silahla kuyumcu Cuma Bürkün’e ateş etti. Ellerindeki silaha aldırış etmeden soygunculara direnen Cuma Bürkün’e hırsızlar hem ateş etti, hem de silahın kabzasıyla vurdu. Soyguncular kuyumcuyu yaraladıktan sonra bilezikleri almaya çalıştı. Hırsızlar, kuyumcunun mücadelesine rağmen 3,5 kilogram altını alarak kaçtı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan kuyumcu Cuma Bürkün’ün tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi.
İHA muhabirine olayı anlatan kuyumcu Cuma Bürkün, dükkanında oturduğunu, aniden içeriye yüzleri maskeli kişilerin girdiğini ve ateş ettiğini söyledi. Bürkün, "Bayağı mücadele ettim. Kafama birkaç darbe aldım. Kan kaybından sarsıldım. Şu an Diyarbakır emniyeti bu olayın üzerinde durmamakta. Bende anlamadım neden durulmadığını. Yetkililerden bir telefon almadım. Yapılan olayla ilgili bana kimse bir şey sormadı. Şahısın cezaevi firari olduğu söylendi. Şahısın yeri adresi belli olmaktadır. Bugün bana yapılan Emniyet Müdürlüğüne de yapılabilir. Dün İstanbul’da bir meslektaşıma yapıldı. Bunları dikkate almamız gerekmekte. Esnaf milletin aynası ve simgesidir. Silahlardan çıkan bir mermi bana isabet etseydi ne olacaktı" dedi.

"SOYGUNCULAR CEZAEVİ FİRARİDİR SUİKAST SİLAHI İLE SALDIRDILAR"
Üç tane bayan müşterisi çıktıktan sonra yüzleri maskeli şahısların geldiğini ve gelen şahısların ellerinde suikast silahı olduğunu anlatan Bürkün, "Bayan müşteriler çıktıktan iki dakika sonra maskeli ve silahlı şahıslar içeri girip, üzerime saldırdı. Uzi adlı silah suikast silahıdır. Bundan sonra bu memleketi terk edip gidelim o zaman, Diyarbakır’da yatırımcının olmaması bu sebeplerden oluşmaktadır. Şahıslar bellidir. Adresi, babası, annesi ve kimliği belli olmakta. Saldırı anında silahını aldım. Yere düştü diğer yüzü maskeli bir kişi üzerime çullandı. Yine silahı alamadım. Suikast silahı yere düştü. Komşularım silah korkusundan içeri giremediler. Olay bu yüzden genişledi. Esnaflara çay dağıtan bir kişi şahısların konuşmasını duymuş. Madde bağımlısıymış gelenler. Bölgede bayağı keşif yapılmış. Soygun ve saldırı anında dışarıdan bir kişi telefonla görüntü çekmektedir. Üç veya dört kişi şeklinde gözlenmişim. Gelen soyguncular bu işin sabıkalısıdır. Diyarbakır emniyeti şahısları tanıyor ve biliyor. Bu tür olayları yapan kişilerin kim olduğunu bana söylediler. Cezaevi firaridir. Zararım 3,5 kilogram altındır. Maliyeti 280 ile 300 bin lira arasında" diye konuştu.
(İHA)