Adana'da PTT şubesinden kar maskeli ve silahla soygun yaptıkları iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına başlandı. 15'er yıl hapis cezası istenen sanıklardan biri, "Ben daha önce PKK dağ kadrosunda oluğum için bu işi bana yıktılar" diyerek kendisini savundu.

Şehit Duran Mahallesi Yenibey PTT Şubesine 30 Mayıs 2013'te giren kar maskeli ve ameliyat eldivenli silahlı 2 soyguncu, görevliyi etkisiz hale getirip 3 bin 830 lira parayı alıp motosikletle kaçtı.

Olayı soruşturan polis, başka suçtan gözaltına alınan Ş.A.'nın "Soygunu Demhat D. ile Abdullah A.' yaptı" ifadesi üzerine bu 2 kişiyi aramaya başlandı. Aranan Abdullah A., 26 Ağustos 2013'te kuyumcu soyarken kendilerini engellemek isteyen baba-oğlu öldürdükten sonra yakalandı. Soygunculardan sol elini kullanan Demhat, arandığını duyunca Kayseri'de polise teslim oldu.

Adana'ya getirilen Demhat D., görgü tanıkları ve fiziki yapısından teşhis edildi. Tutuklanan 2 sanık Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. 19 yaşındaki Demhat D., suçlamayı kabul etmeyerek, "Daha önce PKK'nın dağ kadrosunda bulunduğumdan bu olayı üzerime yıktılar. Canlı teşhisi kabul etmiyorum" dedi.

Kuyumcu soygununda kendisine engel olmak isteyen baba oğlu öldürmekten de Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrıca yargılanan 19 yaşındaki Abdullah A. ise "Bu emniyetin bir oyunudur. Polis Adana'da ne kadar yağma eylemi varsa üzerime yıktı. Suçsuzum" diye ifade verdi.

Soruşturmanın genişletilmesi için talep olmayınca mahkeme savcısı mütalaasını verdi. Savcı, Demhat D.'nin solak olduğu ve diğer sanıkla birlikte görüntülerden fiziki benzerlikleri, görgü tanıklarının teşhisiyle yağma suçunu işlediklerinin tespit edildiğini belirterek 15'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

Duruşma, karar için ertelendi.